Perfect Blue

Perfect Blue

Regi:
Satoshi Kon
Lengde:
1t 21m
År:
1997
Originaltittel:
Pâfekuto burû
Manus:
Sadayuki Murai (Basert på boken av Yoshikazu Takeuchi)
Medvirkende:
Junko Iwao, Rica Matsumoto, Shinpachi Tsuji
Land:
Japan
Språk:
Japansk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Cinematekene i Norge

A startling and powerful film. If Alfred Hitchcock partnered with Walt Disney they’d make a picture like this. - Roger Corman

Satoshi Kons første langfilm som regissør er en ytterst stilfull og kompleks psykothriller, hvor lag på lag i fiksjonen krever en årvåken og aktiv tilskuer. Elegant turnerer han de forskjellige virkelighetsoppfatningene og leder oss langsomt ned i en verden hvor vi aldri kan være helt sikre på hvor grensene går for hva som er virkelighet, galskap, drømmer og hallusinasjoner. Resultatet er banebrytende i sin utforskning av animasjonsfilmens muligheter og dybde som historiefortelling.

Vår heltinne er Mima Kirigoe, stjerne i jentetrioen Cham, som i starten av filmen bryter med poplivet for å bli skuespiller. Ikke alle dedikerte fans ser med blide øyne på denne transformasjonen og på blodig vis møter en etter en av de involverte sitt endelikt. Hele tiden er det Mima vi følger, men hennes forvirrede sinnstilstand gjør at hun stadig blir mer upålitelig som forteller.

Satoshi Kon har mye på hjertet. PERFECT BLUE er en syrlig kritikk både av internetts personinvaderende muligheter, stjernestatusens fremmedgjøring, kyniske bakmenn og tv-serienes sensasjonsjag.

Tidligere visninger:

  • torsdag 30.08.18 Kl. 17:45
  • mandag 03.09.18 Kl. 17:30