People on Sunday

People on Sunday

Regi:
Rochus Gliese
Lengde:
1 time, 24 min.
År:
1930
Originaltittel:
Menschen Am Sonntag
Manus:
Curt Siodmak, Robert Siodmak, Edgar G. Ulmer, Billy Wilder
Medvirkende:
Erwin Splettstösser, Brigitte Borchert, Wolfgang von Waltershausen, Christl Ehlers, Annie Schreyer
Foto:
Eugen Schüfftan
Musikk:
Mørk & Kol
Land:
Tyskland
Språk:
Tyske tekstplakater / Engelske undertekster
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2013

Poetisk portrett av mellomkrigstidens Berlin – med musikk fra den høyst talentfulle duoen MØRK & KOL.

Edwin kjører drosje. Han bor sammen med Annie, en litt anspent modell. De ser fram til å tilbringe søndagen sammen med en venn, storsjarmøren Wolfgang, for tiden vinselger. Annie og Edwin krangler, og Annie bestemmer seg for å bli hjemme. Edwin og Wolf får selskap av Wolfs nye kjæreste Christl (som han møtte dagen før) og hennes venninne Brigitte. Hun jobber i en platebutikk. Mannfolkene

flørter i vei, med både den ene og den andre damen. Dagen tar slutt, de går hver til sitt. Brigitte har forhåpninger om at Wolf inviterer henne på tur neste søndag, men han er mer interessert i å legge planer sammen med Edwin. Edwin kommer hjem, hvor Annie fortsatt ligger i senga. Mandag er han tilbake i drosjen sin, Wolf selger vin, og Brigitte er på plass i platebutikken – og alle har begynt å se fram til neste søndag.

People on Sunday er et lakonisk, sensuelt, nærmest naivt portrett av mellomkrigstidens Berlin, en tilsynelatende bekymringsløs by som intetanende står på terskelen til en dramatisk overgang. Det er en film uten skuespillere - alle karakterene spiller seg selv - og de som står bak filmen er en gjeng unge ubeskrevne blad som (også intetanende) står på terskelen til store karrierer i filmindustrien.

MØRK & KOL

Benjamin Mørk, pianist og komponist, er opprinnelig fra Senja, men bor nå i Tromsø og utøver musikk på heltid under navnet MØRK. Han er fra tid til annen også å se bak tangentene sammen med artister som Pristine og Peter Estdahl. Prosjektet MØRK oppstod tidlig i 2012 i Tromsø. Her kombineres minimalistisk musikk med Benjamins rockebakgrunn. Han spilte inn og produserte sin debutplate «Karasho» i 2012. Albumet ble sluppet til rosende anmeldelser, og releasekonserten fant sted på den legendariske ishavsskuta «Polstjerna» i Tromsø. Til forestillingen under stumfilmdager har MØRK med seg gitarist Kristian Olstad, med artistnavnet KOL. Olstad kommer fra Jessheim, men har bodd i Tromsø de siste årene. Han har gjort seg bemerket som en gitarist med et særegent sound, og har vært å høre sammen med artister som Ugress, Pluto og Peter Estdahl. MØRKs musikk har et sterkt visuelt preg, og kan til tider minne om filmmusikk. Derfor er det med forventning vi gleder oss til å se og høre hva duoen MØRK & KOL presenterer til People on Sunday.

Tidligere visninger:

  • torsdag 05.09.13 Kl. 20:00