Pearl Jam Twenty Se trailer

Pearl Jam Twenty

Regi:
Cameron Crowe
Lengde:
1 time, 51 min.
År:
2011
Manus:
Cameron Crowe
Medvirkende:
Jeff Ament, Matt Cameron, Eddie Vedder, Stone Gossard, Mike McCready, Chris Cornell
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Musikk på kino

En personlig dokumentar om et av Amerikas største band de siste 20 årene, fra regissøren av Jerry Maguire og Almost Famous

I 1991 debuterte Pearl Jam med albumet Ten, og ble samtidig med på å definere en musikalsk tidsalder. I denne dokumentaren følger vi bandet fra tiden før oppstarten, nærmere bestemt i Seattles musikkmiljø på sent 80- og tidlig 90-tall.

Regissør, manusforfatter og produsent Cameron Crowe har kjent bandet nesten helt fra begynnelsen - og skrev dem endog inn i filmen Singles fra 1992. Crowe har fortid som musikkjournalist, med tilholdssted i blant annet Seattle, og er dermed i besittelse av en unik innsikt i både bandet og grungemusikkens historie.

Filmen inneholder unike og interessante opptak som går helt tilbake til tiden som Mother Love Bone, med karismatiske Andrew Wood som frontfigur, og følger Pearl Jam videre gjennom de første besøkene i studio og hele veien fra lokalt fenomen til en internasjonal suksess. Crowe inntar selv rollen som forteller og intervjuer, og binder hele historien sammen. Her vises nye og gamle intervjuer med bandmedlemmer og venner av bandet, og vi får en nærmere titt på de mer utfordrende aspektene ved Pearl Jams karriere - inkludert kampen mot Ticketmaster og tragedien som inntraff under konserten på Roskilde-festivalen i 2000.

Pearl Jam Twenty fanger en tidsånd og følger bandet enda tettere enn man kunne forvente. En obligatorisk film for deres mange fans, men også et givende stykke musikkhistorie for alle som er glad i rock.

John-Kristian Dalseth fra TIFF og Verdensteatret kino vil holde innledning før filmen.

https://www.youtube.com/watch?v=oSp1YVGqw1Y

Tidligere visninger:

  • fredag 26.09.14 Kl. 21:00