PARASITT Se trailer

PARASITT

Regi:
Bong Joon-ho
Lengde:
2t 12m
År:
2019
Originaltittel:
Gisaengchung
Manus:
Kim Dae-hwan & Bong Joon-ho
Medvirkende:
Song Kang-ho, Lee Sun-Hyun, Jo Yeo-jeong, Choi Woo-sik
Foto:
Hong Kyung-pyo
Musikk:
Jung Jaeil
Land:
Sør-Korea
Språk:
Koreansk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Arthaus
Tilhører tema:
Månedens film

Vinner av publikumsprisen på TIFF 2020 - og nominert til 6 Oscar!

En gullkantet Gullpalme-vinner. En komedie uten klovner. En tragedie uten skurker!

I PARASITT møter vi en familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Utsikten er en glipe på gateplan mot et smug der bedrukne karer har for vane å late vannet. Med varierende hell tyvlåner de internett fra etasjen over, og for å få mat på bordet pakker de pizzaesker for en restaurantkjede i nærheten. På tross av samholdet og kjærligheten til hverandre, er det ikke stort til liv. Etter et besøk fra en venn av familiens sønn, åpenbarer det seg med ett en gyllen mulighet, en vei ut av elendigheten. Familien griper sjansen med begge hender. Etter regissørens eget ønske, skal ikke mer av handlingen røpes her. Dette er en opplevelse som nytes best uten å vite for mye på forhånd.

PARASITT er en sjangerlek av de sjeldne. Sømløst slynges man mellom varm humor, iskald thriller, familiedrama og samfunnssatire. Samtidig styrer den unna alle konvensjoner og klisjeer, slik at filmen umulig kan settes i bås. Gjør deg klar til en filmopplevelse uten sidestykke!

Regissør Bong Joon-ho har blant annet laget monsterfilmen THE HOST, sci-fi-thrilleren SNOWPIERCER og Netflixfilmen OKJA.

Som første koreaner noensinne fikk Bong Joon-ho med seg den gjeve Gullpalmen hjem fra Cannes i 2019 og filmen vant også Golden Globe for beste utenlandske film. Den er dermed også storfavoritt til å vinne Oscar i samme kategori i mars. Under Tromsø internasjonale filmfestival 2020 vant PARASITT publikumsprisen.

Tidligere visninger:

  • fredag 31.01.20 Kl. 13:00
  • fredag 31.01.20 Kl. 20:45
  • søndag 02.02.20 Kl. 19:15
  • mandag 03.02.20 Kl. 13:00
  • tirsdag 04.02.20 Kl. 20:15