OTHER MUSIC + en samtale med Egon Holstad Se trailer

OTHER MUSIC + en samtale med Egon Holstad

Regi:
Puloma Basu, Rob Hatch-Miller
Lengde:
1t 23m
År:
2019
Medvirkende:
Tunde Adebimpe, Matt Berninger, Regina Spektor, Jason Schwartzman m.fl.
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Distribusjon:
Monoduo Films
Tilhører tema:
Musikk på kino

En rykende fersk dokumentarfilm om en legendarisk platebutikk i New York, og konsekvensene av at stadig flere kunder beveger seg ut av butikkene og inn på strømmetjenestene.

Sommeren 2016 forsvant en høyt elsket og innflytelsesrik kulturinstitusjon i New York. Other Music, som lå midt i smørøyet av East Village på Manhattan, var mer en kun en butikk som solgte vinylplater, CD-er, kassetter og musikkblader. Det var et sted hvor band ble startet, plateselskaper ble født og flere karrierer som senere skulle gjøre det stort i musikkbransjen så sine første lys. Og det var selve stedet hvor en hel generasjon musikkelskere i New York, i grålysningen av denne oppfinnelsen kalt internett, gikk for å oppdage nye banebrytende band og artister som skulle gå hen og bli merkevarer og undergrunnsikoner: Animal Collective, the Yeah Yeah Yeahs, Vampire Weekend, The National, Interpol, TV on the Radio, Regina Spektor og utallige flere.

Nå som flere og flere platesjapper, bokhandlere og videobutikker må stenge dørene verden rundt forsvinner fellesskapene, lik de som bygget opp butikker som Other Music, vekk fra de fysiske møtestedene og over til nettsteder og diskusjonsforum. Folk flest strømmer nå musikken sin, i stedet for å kjøpe dem som digitale nedlastninger - og enda færre går inn i en faktisk butikk og kjøper en håndfast plate.

Etter hvert som musikkindustrien unektelig ser ut til å fortsette i denne retningen og flere små kulturelle samfunn som Other Music ikke kan forsvare sin eksistens ønsker filmskaperne å feire hva steder som dette har betydd for mennesker over årenes løp, og hvordan deres sjel kan fortsette å leve videre i en stadig mer digitalisert verden.

Regissørduoen Puloma Basu og Rob Hatch-Miller (bildet) har tidligere produsert og regissert musikkvideoer for artister som Sharon Jones & The Dap-Kings, Aimee Mann, The New Pornographers, Titus Andronicus og Kurt Vile. OTHER MUSIC er deres første helaftens dokumentarfilm.

Merk: Filmen vises uten norske undertekster.

Etter filmen vil det være en samtale mellom fungerende leder ved Verdensteatret John-Kristian Dalseth og Egon Holstad. Holstad drev platebutikken Feedback i Tromsø fra 1994 (bildet) til 2004, og er i dag redaktør i avisa iTromsø hvor han bla. leder deres musikkseksjon som går under samme navn - Feedback. I denne samtalen vil Holstad dele sine erfaringer fra platebutikkbransjen, som har mange likhetstrekk med historien til Other Music, samt diskutere den digitale utviklingen musikkbransjen og dens publikum har tatt de siste tiårene.

Billetter er i salg nå: kr. 120,- (medlemskap på Cinemateket inkl. første film) / kr. 110,- (ordinær) / kr. 85,- (medlem)

Tidligere visninger:

  • torsdag 24.09.20 Kl. 20:15