ONSDAGSFILMEN | VICTORIA MÅ DØ m/ regissørbesøk Se trailer

ONSDAGSFILMEN | VICTORIA MÅ DØ m/ regissørbesøk

Regi:
Gunnbjörg Gunnarsdottir
Lengde:
1t 25min
År:
2024
Manus:
Gunnbjörg Gunnarsdóttir og Rolf-Magne Andersen
Medvirkende:
Ine Marie Wilmann, Leo Ajkić, Mille Sophie Rist Dalhaug, Sverre Thornam, Morten Svartveit, Agnete G. Haaland, Anette Hoff, Arthur Berning
Foto:
Øyvind Svanes Lunde
Musikk:
Olav Øyehaug
Land:
Norge
Språk:
Norsk (Norsk tekst)
Aldersgrense:
9 år
Distribusjon:
Ymer Media
Tilhører tema:
Onsdagsfilmen

Velkommen til en ny utgave av Onsdagsfilmen - et gratis tilbud på Verdensteatret for deg mellom 9-13 år! Denne gang viser vi filmen Victoria må dø - med besøk av regissør Gunnbjörg Gunnarsdottir!

Moren til Hedvig og Henrik er død og nå har faren deres fått seg en ny kjæreste – Victoria. Victoria tar alt for mye plass, hun innfører stadig nye regler og legger fullstendig beslag på faren. Det beste ville være om hun bare forsvant.

Inspirert av tegneseriebladet Hitmen bestemmer Hedvig og Henrik seg for å finne en leiemorder og valget faller på Carl (egentlig mest fordi de synes han ser ser ut som en leiemorder). Og siden Carl er i en litt vanskelig økonomisk situasjon virker det som om de får ham på gli. Vil planen lykkes? Og er Carl egentlig skikket til jobben?


Regissør Gunnbjörg Gunnarsdottir sammen med skuespiller Leo Ajkic under innspillingen av Victoria må dø. Foto: Kevin Smilden
Regissør Gunnbjörg Gunnarsdottir sammen med skuespiller Leo Ajkic under innspillingen av Victoria må dø. Foto: Kevin Smilden

Victoria må dø er en av vårens mest omtalte norske filmer på kino og vi gleder oss veldig over å kunne invitere til en spesialvisning av denne på Onsdagsfilmen, med besøk av regissør Gunnbjörg Gunnarsdottir!

Som selvlært filmskaper begynte hun som fotograf og produserte sitt eget materiale i flere år. Karrieren hennes strekker seg tilbake til 2012, hvor hun startet med å lage musikkvideoer og kortfilmer. I 2018 skrev og regisserte Gunnbjörg sin første lengre film, null-budsjettproduksjonen For evig og aldri, en feel-good film om abort og forventningene til morskap og i 2019 var hun medregissør for sin første fullengders dokumentarfilm, The Art of Fallism, en politisk film om strukturell rasisme og kjønn i Sør-Afrika. Gunnbjörgs interesse for å blande sjangre, spesielt komedie og drama - med innslag av action - førte til at hun skrev og regisserte Victoria må dø, en herlig familiefilm som nå er sett av nær 100 000 på norske kinoer.

Gunnbjörg vil være til stede og presentere filmen og ha en samtale om den etterpå!


Verdensteatret – Cinemateket i Tromsø arrangerer filmvisninger for barn og unge en rekke onsdager i løpet av semesteret!

Er du ferdig på skolen tidlig på onsdager? På Onsdagsfilmen kan barn og unge selv forme sin egen kino-opplevelse. Vi vil høre hva du mener, og ha en åpen dialog med alle som tar turen innom.

Filmene passer perfekt for alle de som ønsker å finne på noe i løpet av en tidlig ettermiddag. I tillegg til filmvisninger vil du kunne være med på forskjellige aktiviteter, workshops og samtaler om eller koblet til film! Visningene har gratis inngang.

Dette er muligheten til å oppleve et variert og mangfoldig tilbud av kvalitetsfilm, og vi ønsker alle hjertelig velkommen til kinovisning og moro på Verdensteatret.

Onsdagsfilmen arrangeres i samarbeid med TIFF Junior.

Merk: dette filmtilbudet er for barn og unge mellom 9-13 år. Om noen voksne følger med byr vi på en kopp kaffe i loungen utenfor kinosalen mens filmen vises.

Billetter:

  • onsdag 19.06.24 Kl. 13:30