Ondt blod i Vesten Se trailer

Ondt blod i Vesten

Regi:
Sergio Leone
Lengde:
2 timer, 45 min.
År:
1968
Originaltittel:
Once Upon a Time in the West
Manus:
Sergio Leone & Sergio Donati
Medvirkende:
Charles Bronson, Henry Fonda, Claudia Cardinale, Jason Robards
Foto:
Tonino Delli Colli
Musikk:
Ennio Morricone
Land:
Italia, USA
Språk:
Engelsk / utekstet
Tilhører tema:
Månedens klassiker

Tidenes westernfilm og en av forrige århundres aller beste filmer!

Ondt blod i Vesten (Once Upon a Time in the West) er en filmskole i seg selv, hevder Quentin Tarantino. Det dvelende tempoet og de mange filmatisk magiske øyeblikkene og Morricone's musikk fyller filmen med en dirrende spenning fra begynnelse til slutt.

Kampen om vann og land, og begjæret etter hevn for tidligere urett driver handlingen ubønnhørlig framover. Samtidig er filmen en parafrase over myten om The American West, eventyret om den ville vesten, og over de mange filmene som har vært med å bygge denne myten. Her er tallrike referansene til andre westernfilmer. Like mange har senere kopiert Sergio Leones langsomt oppbygde scener, som en hyllest til mesteren.

Åpningsscenen fanger deg inn i 14 pinefulle minutter: En øde togstasjon, tre revolvermenn, en tomsete stasjonsmester, en taus indianerkvinne. Det er helt stille, bortsett fra knirkingen i en vindmølle og lyden av en vanndråpe på en blank skalle. Toget stanser på stasjonen. Ingen passasjerer går av. Mennene ser på hverandre, i villrede, og er i ferd med å fjerne seg. Så hører vi toner fra et enslig munnspill. På den andre siden av sporet står Charles Bronson, The Man with the Harmonica. Noen ord, en kjapp skuddveksling. Fire menn ligger på perrongen. Bare en reiser seg.

http://www.youtube.com/watch?v=aO_uW_VDsO8

Tidligere visninger:

  • lørdag 04.02.12 Kl. 15:00
  • onsdag 05.02.14 Kl. 18:00