OM DET UENDELIGE Se trailer

OM DET UENDELIGE

Regi:
Roy Andersson
Lengde:
1t 18m
År:
2019
Originaltittel:
Om det oändliga
Medvirkende:
Tatiana Delaunay, Martin Serner
Foto:
Gergely Pálos
Land:
Sverige, Norge, Tyskland
Språk:
Svensk (norske tekster)
Distribusjon:
SF Norge
Tilhører tema:
Månedens film

Den nye filmen fra mesterregissør Roy Andersson!

OM DET UENDELIGE er en film om mennesker som strever med livets store spørsmål. Vi møter en prest som har mistet troen på Gud, foreldre som har mistet et barn, en mann som har fått beina sprengt bort av en mine, en ung mann som venter på kjærligheten, en person som har gått feil – og Hitler. Og siden det er en Roy Andersson-film vi har med å gjøre, formidles det hele via en serie stramt komponerte maleriske tablåer med nærmest spøkelsesaktig utseende figurer, som er fulle av finurlige bakgrunnsdetaljer som belønner publikums årvåkne blikk.

For til syvende og sist er alt man trenger å vite om denne filmen at den er regissert av Sveriges store mester. Siden SANGER FRA ANDRE ETASJE har Andersson utgjort en egen sjanger, og gjennom filmene DU LEVANDE og EN DUE SATT PÅ EN GREN OG FUNDERTE OVER TILVÆRELSEN har han finslipt et filmatisk uttrykk som ikke ligner noe annet. En Roy Andersson-film er en kontemplativ, morsom, forførende og tankevekkende kunstopplevelse, og den kompakte og filosofiske OM DET UENDELIGE er intet unntak.

Andersson vant prisen for beste regissør ved fjorårets filmfestival i Venezia, hvor filmen også var nominert til festivalens hovedpris Gulløven for beste film.

Omtale: Bergen internasjonale filmfestival

Våre smittevernsregler finner du her.

Tidligere visninger:

  • torsdag 07.05.20 Kl. 21:00
  • søndag 10.05.20 Kl. 20:00
  • torsdag 14.05.20 Kl. 20:45
  • tirsdag 19.05.20 Kl. 20:15
  • torsdag 21.05.20 Kl. 18:15