Oh, Sun

Oh, Sun

Regi:
Med Hondo
Lengde:
1t 43min
År:
1967
Originaltittel:
SOLEIL Ô
Manus:
Med Hondo
Medvirkende:
Robert Liensol, Théo Légitimus, Ambroise M’Bia, Gabriel Gliassant, Akonio Dolo, Greg Germain
Land:
Frankrike, Mauritania
Språk:
Fransk, arabisk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I Oh, Sun følger vi en mann fra den vest-afrikanske republikken Mauritania, som får muligheten til å arbeide i Frankrike.

Han ankommer Paris med håp om en bedre fremtid, men møtes med diskriminering til tross for dannelse og arbeidsvilje. Hudfarge har åpenbart mer å si enn arbeidsferdigheter.

Regissør og manusforfatter, Med Hondo, debuterte med denne atmosfæriske filmen som balanserer ut sin depressive tematikk med ironisk humor. Satire, dokumentaropptak og animasjon flettes inn i historien. Hondo hadde et magert budsjett på 30,000 dollar, og måtte få hver krone til å telle da produksjonen av filmen startet. Filmen er skutt i svarthvitt, spilt inn over 4 år, og har røff redigering. Den treffer midt i blinken når det kommer til filmens gode og uavhengige kjennetegn.

Hondo var selv født i Mauritania, og Oh, Sun reflekterer opplevelsen til mange innvandrere fra de tidligere franske koloniene. Mauritania ble uavhengig i 1960, men mange franskmenn så ned på de tidligere koloniene lenge etter de ble frigjort. Tematikken og den uvanlige strukturen gjør Oh, Sun til en unik filmopplevelse som vil gjøre deg både sint, målløs og estetisk tilfredsstilt.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Filmklubbmedlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider

Merk: Filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • lørdag 04.03.23 Kl. 15:00