NOT IN TANZANIA

NOT IN TANZANIA

Regi:
Signe Rosenlund-Hauglid
Lengde:
22 min
År:
2020
Land:
Norge
Språk:
Swahili og engelsk tale (engelsk tekst)
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Arctic Pride

I et tilbaketrukket hus i utkanten av Dar-es-Salaam møtes ti unge tanzanianere for å dele sine historier. Historier om undertrykkelse, trakassering og vold, men også om drømmer, håp og ulovlig kjærlighet.

Not in Tanzania tar for seg historiene til ti skeive tanzanianere i kjølvannet av sterke hatytringer og trusler som ble rettet mot dem høsten 2018. Tidligere guvernør i kystbyen Dar-es-Salaam, Paul Makonda, kunngjorde da at han ville starte en offentlig klappjakt på homofile innbyggere. Dette ble dekket av medier over hele verden og vakte sterke reaksjoner. FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, uttrykte sterk bekymring over at uttalelsene ville legitimere vold og trusler mot den skeive befolkningen.

Så kom snuoperasjonen fra tanzanianske myndigheter. Fire dager etter Makondas uttalelser erklærte det tanzanianske utenriksdepartementet at guvernørens meninger var «personlige» og «ikke gjenspeilet myndighetenes offisielle posisjon». Not in Tanzania forteller historier fra unge lesbiske og homofile tanzanianere i tomrommet som oppstod etter at den internasjonale mediestormen la seg. De forteller om et liv preget av frykt, vold og trusler, men også om håp, drømmer og forbudt kjærlighet.

Regissør Signe Rosenlund-Hauglid er til stede og deltar i samtale med musiker Nasra Omar etter filmen!

Visningen arrangeres av Arctic Pride.

Tidligere visninger:

  • fredag 19.11.21 Kl. 18:00