Nosferatu / Live: The Nosfera 4

Nosferatu / Live: The Nosfera 4

Regi:
F.W. Murnau
Lengde:
1t 34min
År:
1922
Medvirkende:
Max Schreck, Alexander Granach, Gustav von Wangenheim
Musikk:
Live: The Nosfera 4
Land:
Tyskland
Språk:
Stumfilm

Nygifte Hutter forlater hustruen Ellen for å reise til de karpatiske fjellene og avslutte en forretningsavtale med grev Orlok, en mystisk skikkelse som fascinerer like mye som han frastøter. Hans oppførsel framstår ved første øyekast som ren eksentrisme, men når tennene hans flekkes, skjønner Hutter det er fare på ferde, og at hans elskede Ellen er i Orlok’s lengtende tanker.

Med Nosferatu regisserte F. W. Murnau det som skulle bli den aller første filmatiseringen av Bram Stoker’s kjente roman Dracula, som i ettertid har blitt filmatisert i overkant av 200 forskjellige varianter. Hva som er så appellerende med Dracula er ikke helt godt å vite. Er det udødelighet, søken etter evig kjærlighet, eller hans trolig store forbruk av tannbørster? Det vi derimot vet sikkert er at Nosferatu fremdeles er den mest ikoniske vampyrfilmen noensinne laget, og kanskje også den beste.

Denne visningen er i samarbeid med Tromsø Filmklubb.

OM MUSIKERNE:

The Nosfera 4 består av to medlemmer fra det nå oppløste bandet River to Aintry som spilte til stumfilmen Nosferatu under Stumfilmdagene i 2010, samt to medlemmer fra bandet Iran Mayen som i 2021 og 2022 spilte stumfilmkonsert til egenprodusert film titulert «Korona» under Stumfilmdagene og TIFF. Disse musikerne har til sammen vært medlemmer av utallige band gjennom årenes løp, og de har nå kommet sammen med et mål for øye; Å lage skrekkelig (men tidvis hyggelig) musikk til en skrekkelig skummel og ikonisk film!

BILLETTER/FESTIVALPASS TIL STUMFILMDAGER 2022

Enkeltforestillinger: kr. 270,- (ordinær) / kr. 190,- (student/honnør/medlem*)

Festivalpass: kr. 525,- (ordinær) / kr. 425,- (student/honnør/medlem*)

* Medlem på Verdensteatret Cinemateket eller filmklubb.

Kjøp ditt festivalpass her!

Ta med en venn!

Tidligere visninger:

  • lørdag 30.04.22 Kl. 21:00