Førpremiere m/ regissørbesøk og samtale: Norwegian Dream Se trailer

Førpremiere m/ regissørbesøk og samtale: Norwegian Dream

Regi:
Leiv Igor Devold
Lengde:
1t 38min
År:
2023
Manus:
Justyna Bilik, Gjermund Gisvold og Radoslaw Paczocha
Medvirkende:
Øyvind Brandtzæg, Izabella Dudziak og Runar Koteng Frønes
Land:
Norge, Polen
Språk:
Engelsk, norsk, polsk (engelske undertekster)
Distribusjon:
Storytelling Media

Verdensteatret inviterer i samarbeid med UpNorth Film, Storytelling Media, Arctic Pride og Amnesty International Norge region Nord til førpremiere med påfølgende panelsamtale.

Robert (19 år) flytter fra Polen til Norge for å jobbe på en laksefabrikk for å tjene penger til seg og moren sin. Der forelsker han seg i norske Ivar (19 år), et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med. Når det bryter ut en streik blant arbeiderne på fabrikken blir Ivar med og støtter polakkene. Nå må Robert velge mellom penger eller kjærlighet.

Leiv Igor Devold er polsk-norsk filmregissør med master i filmregi fra den polske nasjonale Filmhøyskolen i Łódź. Han har regissert, skrevet og / eller produsert over 12 dokumentarer og kortfilmer, som har blitt vist på festivaler og på TV internasjonalt. Devold debuterte på norske kinoer med dokumentaren Den tilfeldige rockestjernen (vist på Verdensteatret i 2015). Filmen vant publikumsprisen for beste norske film 2015 under Kosmorama internasjonale filmfestival i Trondheim, hvor den også ble tildelt Kanon-prisen for beste lyd. I 2017 ble Devold nominert til Prix Europa, for dokumentarfilmen Thea - to somre, én vinter om den norske journalisten Thea Steen som døde av livmorhalskreft i 2016.

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

Regissør Leiv Igor Devold vil være til stede og presentere filmen og lede en påfølgende samtale med et panel bestående av Lars Kaupang, festivalsjef i Arctic Pride, Ole Gunnar Solheim fra Amnesty International Norge Region Nord og Joakim With fra LO Troms og Finnmark.

Tidligere visninger:

  • mandag 13.03.23 Kl. 18:00