Nitram Se trailer

Nitram

Regi:
Justin Kurzel
Lengde:
1t 47min
År:
2022
Manus:
Shaun Grant
Medvirkende:
Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia, Sean Keenan
Land:
Australia
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
18 år
Distribusjon:
Another World Entertainment

En sterk og tankevekkende film, med en fantastisk rolleprestasjon i sentrum.

Det er noe galt med Nitram. Den uflidde unge mannen har ingen venner, ingen manerer og til naboenes store fortvilelse er han besatt av fyrverkeri. Det verken naboene, de rådville foreldrene eller resten av befolkningen på den australske øyen Tasmania vet, er at Nitrams manglende respekt for menneskene rundt ham snart skal eskalere drastisk. Det starter med at han banker på døren til Helen, en eksentrisk og velstående middelaldrende kvinne som lar seg fascinere av Nitram, og som både bekrefter og forsterker hans asosiale tendenser – med katastrofale konsekvenser …

Caleb Landry Jones er helt uforglemmelig i sitt portrett av Nitram som balanserer mellom undertrykt sinne og sorg over ekskludering. Landry Jones ble synlig berørt under prisutdelingen ved filmfestivalen i Cannes hvor filmen deltok i hovedkonkurransen og han vant prisen for beste mannlige hovedrolle.

Justin Kurzel slo igjennom med filmen SNOWTOWN i 2011, men er kanskje best kjent for sin stemningsfulle Shakespeare-adaptasjon MACBETH fra 2015 med Michael Fassbender i hovedrollen.

Caleb Landry Jones er helt forbausende god som Nitram – NRK Filmpolitiet, terningkast 5

Billetter: