Nick Cave: 20,000 Days on Earth Se trailer

Nick Cave: 20,000 Days on Earth

Regi:
Iain Forsyth & Jane Pollard
Lengde:
1t 37m
År:
2014
Manus:
Nick Cave & Iain Forsyth & Jane Pollard
Musikk:
Nick Cave & The Bad Seeds
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Musikk på kino

En dag i livet til Nick Cave.

Nick Cave har alltid hatt en utsøkt sans for det teatralske, og blant nålevende artister er det få som kan matche hans talent for selvmytologisering. Cave har også en sjeldent god forståelse for film, og ved siden av å agere skuespiller og lage filmmusikk, har han skrevet manus til filmer som The Proposition (2005) og Lawless (2012).

20,000 Days on Earth er en film om en dag i Caves liv - en velskrevet dokumentar som ubeskjemmet låner virkemidler fra fiksjonsfilmens verktøyskrin.

Filmen er innspilt under Cave og resten av The Bad Seeds' arbeid med Push the Sky Away, som er et av de aller beste albumene bandet har utgitt i løpet av sin 31 år lange karriere. Først og fremst møter vi multiinstrumentalisten Warren Ellis, som lenge har vært Caves nærmeste musikalske samarbeidspartner. Men også Einstürzende Neubauten-frontmann og tidligere Bad Seeds-medlem Blixa Bargeld dukker opp, og det gjør også Caves landskvinne Kylie Minogue.

20,000 Days on Earth er selvmytologisering av ypperste sort, og et eksempel på at kunsten ofte er ærligere og mer innsiktsfull enn rene fakta.

Tidligere visninger:

  • torsdag 08.09.16 Kl. 19:00