NEW YORK I ET NØTTESKALL

NEW YORK I ET NØTTESKALL

Regi:
Charlie Kaufman
Lengde:
2t 3 min
År:
2008
Medvirkende:
Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams, Catherine Keener, Emily Watson
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, norsk tekst
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I like it, I do... I’m just really concerned about dying in the fire.

I Charlie Kaufmans regidebut, Synecdoche, New York (uttales si-nek-duh-ki), møter vi den vellykkete teaterregissøren Caden Cotard (Philip Seymour Hoffman). Til tross for all suksessen er livet til Cotard preget av et sykelig forhold til død og egen helse, samt hans vaklende ekteskap. Når han blir tilbudt å sette opp sin drømmeforestilling, starter han et prosjekt som etter hvert vokser til helt absurde dimensjoner.

Med denne filmen leker Kaufman med grensene mellom hva som er ekte og hva som er fiksjon, samt publikums og karakterenes forståelse av tid og rom. Dette resulterer i en surrealistisk og engasjerende filmopplevelse, en film som man gjerne kan (og kanskje må) se flere ganger. Filmen tar for seg store temaer som identitet og virkelighetsoppfatning, men er samtidig full av humoristiske og dagligdagse situasjoner.

New York i et nøtteskall er en film forsøker å romme alt, og som vil få deg til å kjenne på følelser på kryss og tvers av følelsesspekteret, noe som blir forsterket av den geniale filmmusikken til Jon Brion. En filosofisk, dypt personlig, humoristisk og tankevekkende film som virkelig er verdt å få med seg!

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • lørdag 27.11.21 Kl. 15:00