NEMESIS

NEMESIS

Regi:
Albert Pyun
Lengde:
1t 35m
År:
1992
Medvirkende:
Olivier Gruner, Tim Thomerson, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brion James, Deborah Shelton
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale og undertekster
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I Albert Pyuns andre cyborgfilm møter vi den utbrente cyborgpolitimannen Alex Raine fra LA. Plottet tar oss gjennom en rekke heseblesende actionsekvenser og forvirrende dialog, alle relatert til temaet cyborgs and technology.

«He knows the answer, but he doesn’t know the question», lyder det i filmens trailer. Utsagnet er dog vanskelig å knytte til filmens -handling. Hvem kan egentlig skrive et sammendrag av filmen -NEMESIS? Filmen byr på skuddvekslinger, matrixklær fra år 7 f.t.M. hopping i tid, kickboxing, double crossing, Shang Tsung fra Mortal Kombat, cyborgs og man vs the machine. Filmen forsøker å reise det evige, filosofiske spørsmålet «Hva gjør et menneske til et -menneske?». Et spørsmål som aldri blir forsøkt besvart.

Men selv om NEMESIS er langt unna Oscarstatuetter, gullpalmen og sendetid på tv, er filmen særdeles underholdende. Et eklektisk rollegalleri, et manus fullt av løse tråder, storslåtte eksplosjoner og en ubestemmelig handling gjør at NEMESIS fungerer -nærmest som en dekonstruert, cinematisk virkelighet. En avbildning av 80-tallets filmatiske trender, skrudd sammen av mennesker som har -misforstått og elsket dem samtidig. Filmen er forøvrig en del av Pyuns -cyborg-triologi, som bl.a. har hatt Jean-Claude Van Damme og Rutger Hauer som hovedrolleinnehavere.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

MERK: Filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • lørdag 20.02.21 Kl. 15:00