Nelly & Nadine Se trailer

Nelly & Nadine

Regi:
Magnus Gertten
Lengde:
1t 33min
År:
2022
Manus:
Magnus Gerrten
Land:
Sverige, Belgia, Norge
Språk:
Fransk, Engelsk, Svensk, Spansk (tekstet på engelsk)
Distribusjon:
UpNorth Film
Tilhører tema:
Arctic Pride 2022

Møtet i Ravensbrück konsentrasjonsleir i 1944 ble begynnelsen på en livslang historie om forbudt kjærlighet.

Magnus Gerttens dokumentar begynner med gamle arkivbilder fra Malmö havn. På bildene ser vi overlevende fra andre verdenskrig som har sittet i konsentrasjonsleire og ankommer Sverige i dårlig forfatning. Særlig en kvinne ved navn Nadine fanger oppmerksomheten og gjør at Gertten vil vite mer om hvem hun var og hvordan livet ble videre. Resultatet er et puslespill som viser hvor mange brikker som må på plass for at man skal kunne se hele bildet.

Sporene leder til Ravensbrück konsentrasjonsleir der Nadine stiftet bekjentskap med Nelly i 1944, noe som ble begynnelsen på et livslangt forhold med forbudt kjærlighet. Gertten blir kjent med Nellys barnebarn Sylvie som åpner kisten på loftet med postkort, bilder og hjemmevideoopptak. Sånn blir Sylvie endelig kjent med sin bestemor, og i den forlengelse; Nadine.

To foregangskvinner som sto opp mot datidens normer trer sterkere og sterkere frem ettersom puslespillet legges, og resultatet er en fantastisk kjærlighetshistorie mellom to kvinner fra ulike kulturer som fant hverandre i det aller mørkeste og holdt sammen i tykt og tynt.

Nelly & Nadine har vært vist på flere filmfestivaler i år, inkludert Berlinalen (hvor den vant Teddy juryens pris), Cph:Dox og Den norske filmfestivalen i Haugesund. Filmen får sin Tromsø-premiere under Arctic Pride på Verdensteatret.

Lars Kaupang, festivalsjef i Arctic Pride, vil holde en innledning før filmen.

Merk: filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 08.11.22 Kl. 18:00