Nekromantik

Nekromantik

Regi:
Jörg Buttgereit
Lengde:
1t 15min
År:
1987
Medvirkende:
Daktari Lorenz, Beatrice Manowski, Harald Lundt
Land:
Vest-Tyskland
Språk:
Tysk tale, norsk underteskt
Aldersgrense:
18 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Omtalen er skrevet av Alf Krogseth fra lommeprogrammet høsten 1996.

STYRET I TROMSØ FILMKLUBB ADVARER I FORBINDELSE MED VISNING AV FILMEN NEKROMANTIK AV REGISSØREN JÖRG BUTTGEREIT:

Filmene inneholder sterkt volds- og seksuellt orientert materiale. Styret i Tromsø Filmklubb finner det nødvendig å gi en advarsel mot dette fordi reaksjonene til publikum på tidlere visninger i utlandet ofte er ganske voldsomme.

Det foregår ikke virkelige drap-, volds- eller seksuelle handlinger i filmen.

Filmen inneholder derimot fiktive framstillinger av slike handlinger. Styret i Tromsø Filmklubb hevder at det er forskjell mellom virkelighet og fiksjonsmateriale.

Styret i Tromsø Filmklubb mener at det hører med blant en filmklubbs oppgaver å formidle filmmateriale som er kontroversielt. Filmklubben hevder sin rett til å vie disse filmene uten å gjøre noen avgjørelser om hvorvidt de har kunstnerisk verdi eller ei.

Betingelser for gjennomføring av visningen (absolutt ingen unntak):

- Ingen under 18 år vil bli sluppet inn
- Kun medlemmer i Tromsø Filmklubb har adgang til visningen. Medlemskort (med navnetrekk) skal fremvises ved inngangen og kontrolleres mot annen legitimasjon.

Vi møter Rob, han jobber i Joeys Streetcleaning Agency, et slags rullende likhus som rydder opp etter trafikkulykker. Rob har for vane å ta med seg likdeler hjem, til stor glede for hans hustru Betty. Disse sjarmerende personene har et stort antall likdeler som de forlyster seg med i sengehalmen. Livet går sin vante ganghelt til Rob får anledning til å stjele et helt lik. Derfra og ut begynner til virkelig å gå utfor bakke.

Noen har beskrevet Nekromantik som historien om en gutt, en jente, et lik og et kosteskaft. Noe som er dekkende for hva som skjer videre. Betty blir besatt av dette kadaveret, hun elsker med det, leser for det og når liket ikke er i bruk henger det på veggen. Når Rob til slutt mister jobben får Betty nok, tar liket og forlater Rob, noe som gjør han til en frustrert nekrofil (ikke le).

Så går det da som det må gå, men jeg har ikke tenkt å fortelle slutten her. Bare si at dette er ikke for alle, ubehagelighetene står i kø.

Regissør Jörg Buttgereit vil være til stede og presentere filmen og etter visningen blir det en samtale mellom han og tidligere styremedlem Martha Otte om sensur og tabuer i film.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Filmklubbmedlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Tidligere visninger:

  • onsdag 11.05.22 Kl. 21:00