Nattsvermeren Se trailer

Nattsvermeren

Regi:
Jonathan Demme
Lengde:
1t 58m
År:
1991
Originaltittel:
The Silence of the Lambs
Medvirkende:
Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Ted Levine
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

I do wish we could chat longer, but I’m having an old friend for dinner.

I NATTSVERMEREN følger vi FBI-lærling Clarice Starling i jakten på den brutale seriemorderen Buffalo Bill, som dreper unge kvinner, og flår dem for å sy sin egen kvinnedrakt. Underveis får Clarice råd av kannibalen Hannibal Lecter, som er kåret til filmhistoriens beste skurk av det amerikanske filminstituttet.

Filmen er basert på den andre romanen hvor Lecter er med, skrevet av Thomas Harris. Den første romanen med Lecter var RED DRAGON som ble filmatisert i 1986 under navnet MANHUNTER, med Brian Cox som Lecter. Cox’ tolkning av karakteren ble ikke like ikonisk som Hopkins’, og i 2002 ble RED DRAGON med Hopkins spilt inn.

NATTSVERMEREN er grotesk, intelligent og spennende, og er inkludert i et utvalg filmer som det amerikanske nasjonalbiblioteket anser som kulturelt, estetisk og historisk betydningsfulle. Den blir stadig analysert, spesielt i forhold til kvinnerollene i filmen, både ofrene, og heltinnen. Jodie Foster vant Oscar for sin tolkning av Clarice Starling, og Anthony Hopkins vant for Hannibal Lecter, i tillegg til at filmen vant for beste film, beste regi og beste tilrettelagte manus.

En must-see for uinnvidde, og en see-again for alle fans.

Trivia: Da Anthony Hopkins først fikk tilsendt manuset, trodde han det var en barnefilm, på grunn av den uskyldige tittelen.

Medlemskap og billetter til filmklubben kjøpes i døra før hver forestilling.

Tidligere visninger:

  • lørdag 17.03.18 Kl. 15:00