Nånting måste gå sönder

Nånting måste gå sönder

Regi:
Ester Martin Bergsmark
Lengde:
1 time, 21 min
År:
2013
Manus:
Eli Levén & Ester Martin Bergsmark
Medvirkende:
Saga Becker, Iggy Malmborg, Shima Niavarani
Land:
Sverige
Språk:
Svensk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Arctic Pride

En uforglemmelig opplevelse...

Androgyne Sebastian og heterofile Andreas møter hverandre i parken en sommernatt. De tiltrekkes av hverandre og innleder etter hvert et forhold, hvor Sebastians alter ego Ellie, som Andreas elsker og frykter, spiller en stadig mer sentral rolle. Dette er sommeren da alt kan skje og hvor alt samtidig føles skjebnesvangert. Det er en kamp om kjærlighet og retten til sine egne følelser, og Sebastian innser til slutt at Ellie må slippes løs - og at han må frigjøre seg fra andres oppfatninger av hvem han er og hvem han bør være.

Med blottlegging av både sjeler, følelser og kjønnsorganer i bevegelse skildrer regissør Ester Martin Bergsmark et intenst og grenseoverskridende kjærlighetsforhold. Hovedpersonene fremstår som ekte og autentiske individer, og det skjøre forholdet dem i mellom synes dømt til å gå i stykker.

Denne svenske perlen vant den internasjonale filmfestivalen i Rotterdam i vår, og ikke uten grunn: Nånting måste gå sönder er en uforglemmelig filmopplevelse, og en av de beste skildringene vi kan huske å ha sett av et forhold mellom to personer av samme kjønn.

Forfilm: TA AV MIG (Sverige, 2013 - 15 min)

http://vimeo.com/103184780

Tidligere visninger:

  • torsdag 13.11.14 Kl. 19:00