MY OWN PRIVATE IDAHO [35mm]

MY OWN PRIVATE IDAHO [35mm]

Regi:
Gus van Sant
Lengde:
1t 44m
År:
1991
Manus:
Gus van Sant
Medvirkende:
River Phoenix, Keanu Reeves, James Russo, William Richert, Rodney Harvey
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket
Tilhører tema:
Retrospektiv | Gus van Sant

Gus van Sants følsomme og mektige drama med Keanu Reeves og River Phoenix, i en av sistnevntes siste filmroller.

Filmen forteller historien om Mike Waters og Scott Favor, to unge menn som gjør det de kan for å overleve på gaten. Mike er en følsom sjel som sliter med narkolepsi og dagdrømmer om moren som forlot han mens han er forelsket i Scott, en egensindig og utskjelt sønn av Portlands borgermester. Sammen navigerer de en nådeløs verden av junkier, tyver og horekunder mens Mike leder Scott gjennom et selvpålagt oppdrag gjennom det åpne landskapet i den amerikanske midtvesten. Sammen jakter de på noe ingen av dem har hatt før, et sted de kan føle seg hjemme.

MY OWN PRIVATE IDAHO er en visuelt slående og rørende film, om ulykkelig kjærlighet og livets små marginer, som da den kom i 1991 også var tematisk banebrytende. Dette var Gus van Sants tredje film, etter den noe forbigåtte debuten MALA NOCHE i 1986 og DRUGSTORE COWBOY i 1989. Med denne filmen etablerte van Sant seg for alvor som en av USAs fremste uavhengige regissører. Filmen vant den prestisjetunge internasjonale kritikerprisen ved filmfestivalen i Toronto i 1991, og River Phoenix vant prisen for beste skuespiller ved filmfestivalen i Venezia samme år.

Filmen vises fra flott 35mm format, i et retrospektiv på Gus van Sant i august, som også inkluderer filmene GOOD WILL HUNTING, ELEPHANT og DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT.

Tidligere visninger:

  • lørdag 20.08.22 Kl. 16:00
  • tirsdag 23.08.22 Kl. 20:45