Spesialvisning: Moskus - fortelling om et bilde

Spesialvisning: Moskus - fortelling om et bilde

Regi:
Kristian Landmark, Dan Korneli, André Løyning
Lengde:
54 min
År:
2022
Manus:
Kristian Landmark
Medvirkende:
Sverre Malling
Land:
Norge
Språk:
Norsk (engelsk tekst)
Aldersgrense:
6 år
Distribusjon:
Landmark film

I samarbeid med Nordnorsk kunstmuseum inviterer Cinemateket til en spesialvisning av Moskus – fortelling om et bilde, med en påfølgende samtale med kunstner Sverre Malling.

Kunstneren Sverre Malling er kjent for sine allegorier og hans måte å implementere motivelementer fra norsk kultur i annen kontekst. Han gjorde seg enda mer kjent utenfor kunstmiljøet som rettstegneren i 22. juli-rettsaken. I denne filmen har skaperne fulgt og observert Malling i skapelsen av det gigantisk kunstverket «Norwegian muskox»: en tegning av en moskus. Vi følger hvert strøk på lerretet i en fascinerende studie av både kunstverket og Malling som kunstner, samt det store detaljarbeidet og fokuset en kan ha på et prosjekt over så lang tid. Moskusen er et tregt dyr og filmen er en hyllest til tregheten, som gir et behagelig og meditativt tempo til filmen.

Etter filmen vil Sverre Malling delta i en samtale med Charis Gullickson, kurator ved Nordnorsk kunstmuseum.

Museet har et verk av Sverre Malling i sin samling og for tiden henger det utstilt i SKAPEverkstedet. Higher Ground en serie på 12 bilder som sammen danner et større bilde, ei større historie. Bildene, historiene hans er ofte detaljrike og tegnet med kull, det gjelder også dette bildet. Nesten alle har tegnet som barn, men de fleste av oss stoppet på et tidspunkt. Malling var, ifølge seg selv, en av de som bare fortsatte å tegne. Nordnorsk Kunstmuseum håper at du lar deg inspirere av filmen og at du tar turen innom, kanskje du vil sette deg ned i Skaperverkstedet, plukke opp blyanten og tegne din egen historie.


Tidligere visninger:

  • fredag 02.12.22 Kl. 20:00