MONSTERBEDRIFTEN

MONSTERBEDRIFTEN

Regi:
Pete Docter
Lengde:
1t 37m
År:
2001
Originaltittel:
Monsters Inc.
Musikk:
Randy Newman
Land:
USA
Språk:
Norsk tale
Tilhører tema:
Tromsø barnefilmklubb

Den klassiske animasjonsperlen, fra skaperne av Toy Story.

Handlingen er lagt til Monstropolis, en travel fabrikkby hvor monstre i alle former og størrelser lever. Filmen følger de eventyrlige uhellene til James P. Sullivan, også kjent som Sully, og hans beste venn, romkamerat og kollega, Michael «Mike» Wazowski.

Begge arbeider i Monsterbedriften, den største skrikprodusenten i monsterverdenen. Sully er den dyktigste til å skremme barn, og Mike er hans entusiastiske assistent.

Den viktigste energikilden i monsterverdenen er skrikene som samles inn fra menneskebarn. I Monsterbedriften er en elite av skremmere ansvarlige for å hente inn denne miljøvennlige energien. En sikkerhetsrisiko i jobben er det faktum at monstrene tror at barn er giftige. Direkte kontakt med dem er derfor forbudt. Når den lille jenta Bø etter et uhell følger etter Sully tilbake i hans verden, står karrieren hans i fare og livet blir et eneste kaos. Assistert av Mike forsøker han å rette på feilen, men trioen havner i en rekke situasjoner og komplikasjoner som overgår deres villeste fantasi.

Aldersgrense: 6 år

Filmen vises av Tromsø Barnefilmklubb. Billetter og medlemskap selges i døra.

Tidligere visninger:

  • lørdag 20.10.18 Kl. 12:00