Mistaken for Strangers Se trailer

Mistaken for Strangers

Regi:
Tom Berninger
Lengde:
1 time, 15 min.
År:
2013
Medvirkende:
Tom Berninger, Matt Berninger, Aaron Dessner, Bryce Dessner, Scott Devendorf, Bryan Devendorf
Land:
USA
Språk:
Engelsk / utekstet
Tilhører tema:
Musikk på kino

A year on tour with my brother's band...

I 2010, etter ti år som band og med fem kritikerroste album under beltet, står The National på terskelen til sitt store gjennombrudd. De nærmer seg endelig målet, og vokalist Matt Berninger inviterer sin yngre bror Tom med på ferden som turnémanager.

Heavy metal-entusiasten Tom har på dette tidspunktet sluttet på filmskolen, men bestemmer seg for å ta med seg kamera for å dokumentere livet på veien. Det viser seg fort at Tom på ingen måte er fornøyd med å leve i sin brors skygge. Han drikker, klager, søler cornflakes på do og har generelt store problemer med å gjøre jobben han er blitt tildelt.

Mistaken for Strangers er resultatet av 200 timer med råmateriale Tom Berninger filmer under turneen. Filmen er en høyst atypisk banddokumentar, og The Nationals turné er bare som et bakteppe å regne. Filmens kjerne er dokumentarfilmens egen tilblivelse og sjalusien, rivaliseringen og den eventuelle forsoningen mellom brødrene Matt og Tom. En hyllest til familie, musikk og kunstneriske ambisjoner.

Produsent ved Verdensteatret kino, John-Kristian Dalseth, vil holde innledning før visningen torsdag 19. juni.

https://www.youtube.com/watch?v=_OeSAUNvpvY

Tidligere visninger:

  • torsdag 19.06.14 Kl. 20:00
  • lørdag 28.06.14 Kl. 15:00