MISSION: IMPOSSIBLE [35mm]

MISSION: IMPOSSIBLE [35mm]

Regi:
Brian De Palma
Lengde:
1t 50m
År:
1996
Manus:
David Koepp & Robert Towne
Medvirkende:
Tom Cruise, Jon Voight, Emmanuelle Béart, Henry Czerny, Jean Reno, Ving Rhames, Kristin Scott Thomas
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
11 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Den første - og beste - filmen i Mission: Impossible serien!

I Praha er et team spesialagenter på et oppdrag for å forhindre et tyveri av hemmeligstemplet materiell fra regjeringen. Teamet ledes av Jim Phelps og hans lojale partner Ethan Hunt. Da en standard operasjon plutselig går fullstendig galt etterlates Hunt som den eneste overlevende, og overhodene i agentbyrået mistenker at han står bak saboteringen av oppdraget. Nå må Hunt bruke uortodokse metoder for å renvaske seg og samtidig finne ut hvem som står bak sabotasjen som førte til hans kollegers død.

MISSION: IMPOSSIBLE er basert på TV-serien ved samme navn og er den første filmen i det som etter hvert har blitt en av Hollywoods største actionserier, som nå har fått hele fem oppfølgere. Dette var den første filmen Tom Cruise selv produserte og han håndplukket regissør Brian De Palma til jobben. Der de påfølgende Mission: Impossible filmene har vokst til å bli enormt spektakulære actionfilmer med endeløse biljakter og eksplosjoner, er denne første utgaven en mye mer sjangertro spionthriller signert den alltid like stilsikre De Palma. Filmen ble en stor suksess da den kom ut i 1996 og er full av minneverdige scener som på flere måter satte en ny standard for den tradisjonelle actionfilmen.

Brian De Palma fyller 80 år 11. september 2020 og Verdensteatret hyller mesterregissøren med et retrospektiv på seks av hans filmer i september.

Filmen vises fra originalt 35mm format.

Tidligere visninger:

  • lørdag 05.09.20 Kl. 19:15
  • tirsdag 22.09.20 Kl. 20:00