MINE BESTE DAGER Se trailer

MINE BESTE DAGER

Regi:
Arnaud Desplechin
Lengde:
2t 3m
År:
2015
Originaltittel:
Trois souvenirs de ma jeunesse: Nos arcadies
Manus:
Arnaud Desplechin & Julie Peyr
Medvirkende:
Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Mathieu Amalric, Dinara Droukarova
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk (norsk tekst)
Distribusjon:
Fidalgo

Kritikerrost og prisvinnende drama fra regissøren av En julefortelling (2008).

Antropolog Dédalus vender hjem til Paris etter år i Tadsjikistan, men stoppes på mistanke om å være russisk spion. I forhøret hentes epoker i livet hans på 80- og 90-tallet fram - også barndommen, da han truet sin egen mor på livet. Dédalus har snakketøyet i orden, og er åpen og oppriktig; en sjelfull sjarmør. I hjembyen treffer han Esther, som vet hvordan hun virker på menn. Hun er selvstendig og likegyldig overfor andre. Det blir et seks års av og på-forhold.

MINE BESTE DAGER er en oppvekstskildring av det beste slaget - en film der alvor og sjarme avløser hverandre med eleganse, og fortellingen er forførende og gåtefull på en måte som fransk film på sitt beste.

Arnaud Desplechin plukker i MINE BESTE DAGER opp tråden fra sitt mesterverk MA VIE SEXUELLE (1996), og reintroduserer her sin hovedperson fra den filmen - Paul Dedalus (spilt av Mathieu Amalric). Vi får bli med tilbake til 1980-tallet, til Pauls ungdomstid og hans flammende forelskelse i Esther.

Paul Dedalus var også en av hovedpersonene i Desplechins film EN JULEFORTELLING som gikk på norske kinoer i 2008/2009 og jevnt over fikk glimrende kritikker av pressen.

Tidligere visninger:

  • fredag 03.05.19 Kl. 18:00
  • tirsdag 07.05.19 Kl. 19:00