Min vakre stjerne Se trailer

Min vakre stjerne

Regi:
Hirokazu Koreeda
Lengde:
2t 9min
År:
2022
Originaltittel:
Beurokeo
Manus:
Hirokazu Kore-eda
Medvirkende:
Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona, Lee Ji-eun, Lee Joo-young
Foto:
Hong Kyung-pyo
Land:
Japan, Sør-Korea
Språk:
Koreansk
Aldersgrense:
9 år
Distribusjon:
Another World Entertainment

Et hjertevarmt og elegant drama som utfordrer etablerte forestillinger om hva en familie er.

Sang-hyeon er eieren av et vaskeri og jobber som frivillig ved kirken, hvor hans venn Dong-soo jobber. De to driver også en illegal forretning sammen: Sang-hyeon stjeler en gang i blant barn fra kirkens Baby Box sammen med Dong-soo og deretter selger de barnet på det svarte markedet for adopsjon. Men når en ung mor kommer tilbake etter å ha levert barnet sitt i en av boksene, oppdager hun dem og bestemmer seg for å bli med de på en biltur for å intervjue potensielle foreldre.

Song Kang-Ho (kjent fra Parasitt) spiller hovedrollen, som gav ham prisen for Beste skuespiller under årets filmfestival i Cannes. Min vakre stjerne er en varm, men bittersøt fortelling fra den kritikerroste Hirokazu Kore-eda om familien vi velger og familien vi gir slipp på.

Kore-eda er en av Japans største filmskapere, og anerkjent verden over for filmer som det Gullpalme-vinnende dramaet Shoplifters (vist på Verdensteatret i 2019). Med Min vakre stjerne har han for første gang laget film i Sør-Korea, men resultatet er ikke desto mindre umiskjennelig koreedask i både uttrykk og tematikk. Definitivt en av årets vakreste filmopplevelser!

En hjerterå, men også morsom historie om hvordan man møter forståelse og hjelp der man minst venter det – Aftenposten, terningkast 6

Billetter: