Miles Ahead Se trailer

Miles Ahead

Regi:
Don Cheadle
Lengde:
1t 40m
År:
2016
Manus:
Don Cheadle & Steven Baigelman
Medvirkende:
Don Cheadle, Ewan McGregor, Emayatzy Corinealdi, Michael Stuhlbarg, Keith Stanfield
Foto:
Roberto Schaefer
Musikk:
Robert Glasper
Land:
USA
Språk:
Engelsk (uten undertekster)
Tilhører tema:
Musikk på kino

If you gonna tell a story, come with some attitude.

MILES AHEAD forteller historien om noen tapte dager i livet til Miles Davis, den legendariske og genierklærte jazzmusikeren.

Filmen er regidebuten til den anerkjente skuespilleren Don Cheadle, som har brukt flere år på å bringe denne historien til live. Cheadle har også skrevet manus til filmen, produsert den og spiller selv hovedrollen som Miles Davis! Det er virkelig et "labour of love", og en av de mest spennende debutfilmene til en ny regissør på lang tid.

Etter flere mislykkede manusforsøk fra forskjellige forfattere ble historien om Miles Davis dømt som umulig å filmatisere av Hollywood. Cheadles film er derimot et forfriskende pust som virkelig tøyer strikken til den tradisjonelle "biopic"-sjangeren. Inspirert av Davis' musikk og stil på scenen er filmen også drevet av en fri fortellerstil, improviserende og lekende, samtidig som dramaets alvor er høyst reelt og musikken perfeksjonert ned til minste detalj.

MILES AHEAD hadde sin verdenspremiere på New York Film Festival i oktober og har siden vekket oppsikt på filmfestivalene Sundance, i Berlin, South by Southwest og Palm Springs (hvor den vant den prestisjetunge prisen Directors to watch). Den har foreløpig ikke fått ordinær norsk kinodistribusjon, så månedens visninger i "Musikk på kino" på Verdensteatret blir av den eksklusive sorten.

Merk: filmen vises uten norske undertekster

Tidligere visninger:

  • torsdag 19.05.16 Kl. 20:30
  • mandag 23.05.16 Kl. 20:30