MERCHANTS OF DOUBT

MERCHANTS OF DOUBT

Regi:
Robert Kenner
Lengde:
1t 36m
År:
2014
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale og undertekst
Aldersgrense:
12 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Med en kritisk analyse av bedriftenes markedsføring og PR får vi et innblikk i hvordan samfunnet er bygd opp og fungerer.

MERCHANTS OF DOUBT handler om propaganda-teknikker som mektige bedrifter bruker for å distrahere mennesker fra de egentlige problemene i verden. Filmen bruker en analogi av en tryllekunstner som distraherer sitt publikum med illusjonstriks. Robert Kenners film er av dokumentar-sjangeren, som man jo kan diskutere er en annen type for propaganda. Dette gjør det enkelt til å skape uro i seeren, men Kenner vil bare informere om urettferdighet i medielandskapet.

Filmen er basert på boka med samme navn av Naomi Oerskes og Erik M. Conway (2010) som identifiserte paralleller mellom bedrifters håndtering av debatter rundt global oppvarming med tidligere debatter om tobakksrøyking og andre kontroversielle debatter. Filmen intervjuer ulike forskere, journalister, aktivister og forfattere som avdekker skitne teknikker som produsenter av tobakk, giftige kjemikalier og farmasøytiske legemidler bruker for sine forskningspresentasjoner i media.

Filmen vises i samarbeid med Sosiologforeningen i Tromsø.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb. Billetter kjøpes på filmklubben sine nettsider.

Billetter:

  • onsdag 19.05.21 Kl. 21:00