Memoria Se trailer

Memoria

Regi:
Apichatpong Weerasethakul
Lengde:
2t 16m
År:
2021
Manus:
Apichatpong Weerasethakul
Medvirkende:
Tilda Swinton, Elkin Díaz, Jeanne Balibar
Land:
England, Colombia, Thailand
Språk:
Spansk og engelsk, med norske undertekster
Aldersgrense:
Tillatt for alle
Distribusjon:
Another World Entertainment

Vakker, dvelende og magisk film med Oscarvinner Tilda Swinton i hovedrollen.

Jessica er en skotsk orkidédyrker på besøk hos sin søster i Bogotá. En dag begynner hun å høre et mystisk smell, som ingen andre ser ut til å høre. Dette sender henne ut på en eksistensiell reise som blant annet tar henne til en arkeologisk utgravningsplass der ritualer har funnet sted, og møtet med en fiskeskjellsamler som er et medium for de dødes kollektive hukommelse.

Tilda Swinton passer ypperlig inn i den verdenen regissør Apichatpong Weerasethakul har skapt. Hennes karakteristiske og bestemt vestlige fremtoning blir et slående element der hun vandrer rundt i Colombia.

Weerasethakul er en mester innen magisk realisme, og klarer å mane fram stor emosjonell dybde av tilsynelatende ingenting. Filmen er full av lange tablåer hvor alt nesten ser ut til å gå i sakte film, men likevel blir filmen som et mysterium hvor det er umulig å kjede seg. Bilder, komposisjon, lyd, lys og andre visuelle og narrative elementer er sydd sammen i en forførende drakt, av en regissør som går mye lenger i sin slow cinema-hypnose enn hva andre på hans internasjonale nivå tør.

MEMORIA vant juryprisen under fjorårets filmfestival i Cannes og har gått sin seiersgang på flere store filmfestivaler verden over. Den har også rukket å imponere filmpressen i både inn- og utland.

MEMORIA henvender seg til sanseapparatet med så stor kraft at den bare kan oppleves på kino." - Montages


Om regissøren:

Apichatpong Weerasethakul (f. 1970) fra Thailand er en prisvinnende regissør som blant annet har vunnet flere priser på den gjeve filmfestivalen i Cannes. Blissfully Yours (2002) vant hovedprisen i Un Certain Regard-programmet, Tropical Malady (2004) fikk juryprisen, mens Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv (2010) ble premiert med Gullpalmen i 2010. I 1999 startet han produksjonsselskapet Kick The Machine, som produserer mange av hans egne filmer i tillegg til andre eksperimentelle og hybridfilmer.

Tidligere visninger:

  • søndag 26.06.22 Kl. 20:30
  • mandag 27.06.22 Kl. 20:30
  • onsdag 29.06.22 Kl. 20:30
  • fredag 01.07.22 Kl. 20:00
  • søndag 03.07.22 Kl. 18:00