MEMENTO [35mm] Se trailer

MEMENTO [35mm]

Regi:
Christopher Nolan
Lengde:
1t 53m
År:
2000
Manus:
Christopher Nolan (basert på novellen Memento Mori av Jonathan Nolan)
Medvirkende:
Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Mark Boone Junior, Russ Fega
Foto:
Wally Pfister
Musikk:
David Julyan
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tekst)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Some memories are best forgotten.

Mesterregissør Christopher Nolan har omdefinert den klassiske spennings- og actionsjangeren de siste to tiårene, med storfilmer som INCEPTION, INTERSTELLAR, DUNKIRK og THE DARK KNIGHT trilogien. Denne sommeren er han aktuell med en ny storfilm TENET og i den anledning viser Verdensteatret hans gjennombruddsfilm MEMENTO, som forøvrig har 20-års jubileum i år.

Etter sin ganske anonyme debutfilm FOLLOWING i 1998 ble Nolan for alvor lagt merke til med MEMENTO og han mottok også en Oscarnominasjon for sitt manus til filmen, som er basert på en novelle Memento Mori av hans bror Jonathan Nolan.

Leonard Shelby går kledd i dyre, europeiske dresser, kjører en ny Jaguar, og gjør opp for seg med en fet seddelbunke. Men selv om han ser ut som en vellykket forretningsmann, er hans eneste arbeid en evig jakt på hevn. Hans mål er å finne og drepe mannen som voldtok og myrdet hans kone. Og med en politistyrke som ikke bryr seg, har hele Leonards liv blitt en altoppslukende jakt på rettferdighet. Men problemet er at Leonard lider av en sjelden for for hukommelsestap som ikke lar seg kurere. Selv om han kan huske detaljer i livet sitt fra før "ulykken", så kan han ikke huske hva som skjedde for et kvarter siden, hvor han er, hvor han skal og hvorfor. Han er ikke i stand til å "lage" nye minner, og våkner hver morgen uten å huske et sekund fra dagen, uken eller månedene før. Eller er det år? For Leonard er dette et like stort mysterieum hver dag.

Filmen vises fra originalt 35mm format.

Tidligere visninger:

  • fredag 21.08.20 Kl. 18:00
  • søndag 23.08.20 Kl. 21:00