Førpremiere: MELLOM LINJENE Se trailer

Førpremiere: MELLOM LINJENE

Regi:
Olivier Assayas
Lengde:
1t 47m
År:
2018
Originaltittel:
Double vies
Manus:
Olivier Assayas
Medvirkende:
Juliette Binoche, Guillaume Canet, Nora Hamzawi, Christa Théret, Vincent Macaigne, Pascal Greggory
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk (norsk tekst)
Distribusjon:
Arthaus
Tilhører tema:
Månedens film

Kostelig fransk film med Oscar-vinner Juliette Binoche i storform!

Velkommen til førpremiere på MELLOM LINJENE ("Double vies")! En herlig samfunnssatire om en skjelvende bokbransje, våre lesevaner og forholdet mellom virkelighet/litteratur.

Etter filmen leder Tony Bjerketveit fra biblioteket en løssluppen samtale med Ingvild Holvik fra Norsk forfattersentrum og Bjørnar Gärtner fra Bokhuset Libris. Publikum er hjertelig invitert til å ta del!

Mesterregissøren Olivier Assayas har laget en leken, morsom og erkefransk film. Strålende skuespillere, med en formidabel Juliette Binoche og en sjarmerende Guillaume Canet i spissen, storkoser seg i verbal boksekamp på kafeer og kontorer i Paris.

Leonard er forfatter. Han har hatt stor suksess med sine romaner basert på egne opplevelser og romanser. Alain er hans forlegger. De har lang fartstid sammen og det smerter ham å refusere vennens nye manus. Men Leonard selger ikke som før. Bøker selger ikke som før. Digitaliseringen har snudd opp ned på det meste i bokbransjen og bloggeren har kanskje blitt viktigere enn forfatteren. Det er tid for selvransakelse.

Tidligere visninger:

  • søndag 05.05.19 Kl. 18:00