Meeting Gorbachev Se trailer

Meeting Gorbachev

Regi:
Werner Herzog, André Singer
Lengde:
1t 30m
År:
2018
Land:
USA, Tyskland
Språk:
Russisk, engelsk, tysk, polsk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
Kjernevåpen

Har noe nålevende menneske påvirket verden i dag mer enn Mikhail Gorbatsjov? Han var et stort politisk talent, og kom seg helt til topps, som generalsekretær for kommunistpartiet i Sovjetunionen. Men hans politiske visjoner om perestrojka og glasnost, som var ment å skulle reformere og redde kommunismen, endte opp med å framskynde dens fall. Nedrustningen og avspenningen mellom Russland og Vesten han søkte har til nå feilet og gitt oss det flere vil kalle en ny kald krig.

Hvordan er Gorbatsjovs egen historie? Det prøver Werner Herzog å få svar på i denne dokumentaren, som blander intervjuer med den gamle statsmannen med historiske klipp og kommentarer fra hans samtidige kollegaer i andre land. Den ellers nokså rabiate Herzog viser seg å være noe av en Gorbie-fan, og overøser den gamle kommunisten med komplimenter og sukkerfri sjokolade. Gorbatsjov svarer med å servere anekdoter fra et utrolig liv, og blir også nær og personlig når samtalen dreier inn på hans avdøde kone. Denne filmen gir et unikt innblikk i livet til en historisk statsmann.

Meeting Gorbachev inngår i en serie filmer med kjernevåpen som tema, støttet av Fritt Ord. Filmen er tekstet på engelsk.

Tidligere visninger:

  • mandag 25.11.19 Kl. 13:00
  • mandag 25.11.19 Kl. 21:00