Medusa Se trailer

Medusa

Regi:
Anita Rocha da Silveira
Lengde:
2t 7min
År:
2021
Medvirkende:
Mari Oliveira, Lara Tremouroux, Joana Medeiros, Felipe Frazão
Land:
Brasil
Språk:
Portugisisk tale, engelsk tekst
Distribusjon:
Best Friend Forever

Den store prisvinneren fra årets TIFF!

Mariana er en ung evangelisk kristen som synger i kirkekoret og jobber på en skjønnhetsklinikk. I deres dystopiske kultøkter blir Mariana og venninnene hennes lært opp til å verdsette fysisk utseende, gode manerer og kyskhet blant kvinner. Om natten går de i store grupper på jakt etter kvinner stemplet som «urene, fulle av synd», som fortjener å bli voldelig banket opp i Guds navn. De gjenskaper den giftige maskuliniteten som er inngrodd i samfunnet deres ved å være politi og kontrollere hverandres kropper.

Etter å ha vært utsatt for en ulykke som etterlot et arr i ansiktet hennes, mister Mariana jobben og blir sykepleier på et sykehus med pasienter i koma - et sted hvor hennes skjulte ønsker kommer frem. Filmen fremkaller Caravaggios malerier og myten om Medusa, og fusjonerer skrekksjangeren med en humoristisk og stilig, fargerik musikal, som kritiserer religiøs ekstremisme i dagens brasilianske samfunn. Forvent utløsende voldsscener blandet med tilgjengelig, lett popestetikk.

MEDUSA ble vist på Tromsø internasjonale filmfestival i januar hvor den vant både hovedprisen Aurora samt Faith in Film prisen.

REGISSØREN:

Anita Rocha da Silveira (f. 1985) er en brasiliansk regissør født i Rio de Janeiro. Spillefilmdebuten hennes Kill Me Please (2015) hadde premiere på filmfestivalen i Venezia og vant en rekke priser. Medusa (2021) er en del av Cannes Director's Fortnight-utvalg. Hun har også regissert flere kortfilmene som for eksempel The Noon Vampire (2008) og The Living Dead (2012).

Tidligere visninger:

  • torsdag 09.06.22 Kl. 18:00
  • mandag 13.06.22 Kl. 18:00