MAYOR Se trailer

MAYOR

Regi:
David Osit
Lengde:
1t 29m
År:
2020
Medvirkende:
Musa Hadid
Foto:
David Osit
Land:
Palestina, Storbritannia
Språk:
Arabisk og engelsk (engelsk tekst)
Tilhører tema:
TIFF på kino

MAYOR er et portrett av Musa Hadid, en underholdende og smart leder som jobber dag og natt for å gjøre Ramallah, hovedkvarteret for de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, til en komfortabel og hyggelig by for innbyggerne.

Musa Hadid er den smarte og åndelige ordføreren i Ramallah, de facto hovedstad i Palestina. Folket hilser på ham når de ser ham på gata, og han hører på deres ønsker og krav. Med en karismatisk tilnærming ønsker han å få slutt på okkupasjonen, samtidig som han leder byen omgitt av israelske bosettinger og soldater. Hadid er bevisst både sine begrensninger som ordfører og restriksjonene de geopolitiske konfliktene i området fører til, men er fast bestemt på å gjøre byen til et bedre sted, blant annet ved å planlegge juledekorasjoner, asfaltere gatene og bygge en flott fontene i sentrum.

MAYOR nekter å benytte vestlige klisjeer om Palestina-situasjonen, men bruker heller intelligent humor når den undersøker de mangefasetterte utfordringene Hadid støter på. Han jobber døgnet rundt for at Ramallah skal bli en verdig by til tross all den politiske kompleksiteten i området.

REGISSØR

David Osit (f. 1987) er en amerikansk filmskaper mest kjent for den Emmy-vinnende dokumentaren Thank You for Playing. Han studert flyktningerett ved det amerikanske universitetet i Kairo og midtøsten-studier ved University of Michigan. Mayor er hans tredje dokumentar.

FILMOGRAFI

2015 Thank You For Playing (Dokumentar)

2012 Building Babel (Dokumentar)

2009 Limbo of the Infants (Kortfilm)

Hvis du har klipp igjen på klippekort, eller akkreditering fra TIFF 2021, kan disse også brukes på TIFF PÅ KINO. Noen opplever at kortene fra TIFF 2021 er utløpt. I så fall kan det tas kontakt med vegard@tiff.no for å få hjelp med å få de ønskede billettene.

Tidligere visninger:

  • fredag 12.03.21 Kl. 13:00
  • søndag 14.03.21 Kl. 16:30