MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD [35mm] Se trailer

MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD [35mm]

Regi:
Peter Weir
Lengde:
2t 17m
År:
2003
Manus:
Peter Weir & John Collee
Medvirkende:
Russell Crowe, Paul Bettany, Billy Boyd, James D'Arcy, Lee Ingleby, George Innes
Foto:
Russell Boyd
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk tale (norsk tekst)
Aldersgrense:
11 år
Distribusjon:
Nasjonalbiblioteket

Peter Weirs episke actiondrama til sjøs med Russell Crowe i hovedrollen.

I april 1805 under Napoleonskrigene seiler den britiske fregatten H.M.S. Surprise på de syv hav under kommandoen til kaptein Jack Aubrey. Deres ordrer er å spore, fange eller ødelegge det franske fartøyet Acheron, som seiler sørover i Stillehavet for å utvide Napoleons rekkevidde av krigføring. Oppgaven for Surprise er vanskelig da de tidlig oppdager at Acheron er både raskere og bedre utstyrt enn dem, og kaptein Aubrey og hans besetning må ty til utradisjonelle metoder for å ha en mulighet for seier.

Patrick O'Brian skrev hele 20 suksessfulle bøker om kaptein Jack Aubrey og skipslegen Stephen Maturin og deres eventyr på de syv hav for 200 år siden. MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD er basert på den første av disse bøkene, med Oscar-vinner Russell Crowe i hovedrollen.

Filmen er regissert av Peter Weir, som står bak andre klassikere som Witness, Dead Poet's Society og The Truman Show. Weir har vært nominert til Oscar hele seks ganger, og MASTER AND COMMANDER mottok hele ti nominasjoner, og vant fortjent to for sitt fantastiske foto og lyd.

Filmen vises fra mektig 35mm-format.

Tidligere visninger:

  • søndag 21.03.21 Kl. 19:15
  • torsdag 25.03.21 Kl. 20:00