MANNEN SOM VILLE BLI KONGE

MANNEN SOM VILLE BLI KONGE

Regi:
John Huston
Lengde:
2t 9m
År:
1975
Originaltittel:
The man who would be king
Manus:
Gladys Hill, John Huston
Medvirkende:
Sean Connery, Michael Caine, Christopher Plummer, Saeed Jaffrey, Shakira Caine
Land:
Storbritannia, USA
Språk:
Engelsk (engelsk tekst)
Distribusjon:
Columbia Pictures, Allied Artists, Persky-Bright, Devon
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Adventure in all its glory!

To eventyrlystne og lovløse britiske offiserer (Sean Connery og Michael Caine) i India synes landet er for lite for dem. De bestemmer seg for å legge militærkarrieren bak seg og heller søke lykken. Lykken er i deres øyne å reise inn i dypeste Himalaya, til det sagnomsuste kongeriket Kafiristan og slå seg opp som herskere der. De legger ut på en farefull og sensasjonell ferd gjennom fjellene, men vil de noen gang nå frem og hva vil i så fall møte dem der?

MANNEN SOM VILLE BLI KONGE er basert på en historie av Rudyard Kipling. Filmen er en skikkelig eventyrfilm i beste Indiana Jones-stil, fylt med humor og spenning i vakre kulisser. Samtidig kaster den allikevel et skråblikk på britisk kolonialisme. I en tid hvor de store eventyrfilmene gjerne var mer storslagne og seriøse skiller denne seg ut som en skikkelig humørspreder. Høydepunktet i filmen er nok det fantastiske samspillet og kameraderiet mellom Michael Caine og Sean Connery i et av filmhistoriens største eventyr.

Trivia: John Huston prøvde å få laget filmen i over 20 år, og planen var i utgangspunktet å ha Humphrey Bogart i en av hovedrollene.

Medlemskap og billetter til filmklubben kjøpes i døra før hver forestilling.

Tidligere visninger:

  • onsdag 18.04.18 Kl. 21:00