Mannen som elsket Yngve (35mm) Se trailer

Mannen som elsket Yngve (35mm)

Regi:
Stian Kristiansen
Lengde:
1t 39m
År:
2008
Medvirkende:
Rolf Kristian Larsen, Ida Elise Broch, Arthur Berning, Ole Christoffer Ertvaag
Musikk:
John Erik Kaada, Geir Zahl
Land:
Norge
Språk:
Norsk tale, norsk tekst

Det er november 1989. Muren faller i Berlin og på Kongsgård videregående skole i Stavanger er Jarle Klepp uvitende om at alt snart skal forandre seg.

Mannen som elsket Ynge fyller 10 år i år. Det må selvsagt markeres! Vi byr på en visning av filmen i sitt opprinnelige 35mm-format, med innledning av Tony Bjerketveit fra Tromsø Bibliotek og Byarkiv. Han vil snakke om ulike tilnærminger til filmadaptasjoner og trekke frem noen eksempler på hvordan forskjellige filmskapere løser det å filmatisere litteratur, med hovedvekt på Mannen som elsket Yngve.

Enn så lenge har Jarle Klepp alt: verdens beste kjæreste og verdens kuleste kompis. Sammen har de store musikalske ambisjoner, og om noen uker skal de debutere med Stavangers tøffeste punkband: Mattias Rust Band. Men så dukker Yngve opp, den nye gutten på skolen. Han er ikke som noen andre. Jarle faller i staver, han har aldri opplevd noe tilsvarende, og vet ikke hva han skal gjøre. Det eneste han vet er at han ikke kan la være å treffe Yngve. Selv om det innebærer å gjøre ting han egentlig hater, som å høre på bandet Japan og å spille tennis. I tur og orden svikter Jarle alle sine nærmeste og finner ut hva det vil si å stå helt alene.

Mannen som elsket Yngve er basert på romanen av Tore Renberg ved samme navn.

Tidligere visninger:

  • søndag 02.12.18 Kl. 19:00