LOUIS MALLE: LE FEU FOLLET (35mm)

LOUIS MALLE: LE FEU FOLLET (35mm)

Regi:
Louis Malle
Lengde:
1t 48min
År:
1963
Originaltittel:
Le feu follet
Manus:
Pierre Drieu La Rochelle (basert på romanen "Le feu follet") & Louis Malle
Medvirkende:
Maurice Ronet, Léna Skerla, Yvonne Clech, Hubert Deschamps
Musikk:
Claude Helffer, Erik Satie
Land:
Frankrike
Språk:
Fransk (norsk tekst)
Tilhører tema:
Louis Malle

Hyllet som den beste av Louis Malles tidlige filmer – basert på samme roman som inspirerte Joachim Trier i Oslo, 31. august.

Louis Malle brukte sine fire første filmer til å bevege seg fritt innen forskjellige sjangre, med fortellinger som favnet vidt både i stil og tema. I 1963 lagde han Le feu follet (norsk tittel Ta mitt liv – den engelske tittelen The Fire Within gir en bedre beskrivelse av filmens nerve), som mange kritikere har ansett som hans beste og mest modne film. Den er en mørk, nøye observert og følsomt fortalt historie om de siste dagene i en ung alkoholikers liv. I denne filmen fikk Malle bedre enn noen gang tidligere muligheten til å utforske tema som siden skulle gå igjen i hans filmer: isolasjon og sosial fremmedgjøring. Le feu follet vant flere priser da den kom, men forståelig nok fikk den ingen suksess blant publikum. "Det er et sterkt tema, og det er en deprimerende film", sa Malle selv.

Filmens hovedperson Alain er skildret uten selvmedlidenhet, moralisme eller melodrama. Malle har unngått enhver form for psykologisk eller sosiologisk analyse av Alains tilstand, og i stedet lagt vekt på å beholde et snev av mystikk rundt karakteren – for slik å gi oss mulighet til å se hans selvmord fra flest mulig forskjellige vinkler.

Filmen er basert på "Le feu follet” fra 1931 av Pierre Drieu la Rochelle, en roman som også inspirerte Joachim Trier i arbeidet med Oslo, 31. august.

Omtalen er hentet fra Cinemateket i Trondheim.

Tidligere visninger:

  • tirsdag 12.03.19 Kl. 20:00
  • torsdag 14.03.19 Kl. 18:15