Førpremiere: LORO Se trailer

Førpremiere: LORO

Regi:
Paolo Sorrentino
Lengde:
2t 30m
År:
2018
Manus:
Paolo Sorrentino
Medvirkende:
Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak
Land:
Italia
Språk:
Italiensk (norsk tekst)
Distribusjon:
Selmer Media
Tilhører tema:
Månedens film

Førpremiere på filmen om livet til skandaløse Silvio Berlusconi, fra regissøren av DEN STORE SKJØNNHETEN.

Livet til den skandaløse Silvio Berlusconi har i lang tid vært klar for filmatisering, og hvem passer vel bedre til å påta seg oppgaven enn den Oscar-vinnende regissøren Paolo Sorrentino? Her returnerer han på spektakulært vis med en aktuell og unik film om en av vår tids mest beryktede politikere.

I LORO møter vi Berlusconi under en stormfull periode i hans karriere; hans ekteskap til sin andre kone skranter, og han har mistet sin formelle politiske makt. Men han er fortsatt en ruvende skikkelse i italiensk samfunnsliv og kultur. Sett gjennom den ambisiøse småbykjeltringen Sergio, som aspirerer om et liv lik Berlusconis med ubegrenset tilgang på sex og makt, vises et samfunn hvor skjønnhet og rikdom betyr alt, og hvor moral har blitt en ettertanke.

LORO er en dristig og kontroversiell spekulasjon rundt hva som kan ha skjedd bak lukkede dører, og en aktuell kommentar til utsvevelsene og galskapen hos de som lengter etter ubegrenset makt. Til tilskuere sensitive for skildringer av overdreven rikdom og hedonisme – dere er herved advart!

Dette er en førpremiere i samarbeid med Troms Journalistlag. Kjell Skog, professor ved UiT og italiensk visekonsul i Tromsø, holder innledning.

Tidligere visninger:

  • onsdag 03.04.19 Kl. 19:00