SE, HAN SNAKKER

SE, HAN SNAKKER

Regi:
Amy Heckerling
Lengde:
1t 39m
År:
1989
Originaltittel:
LOOK WHO’S TALKING
Medvirkende:
John Travolta, Kirstie Alley, Bruce Willis
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, med engelske undertekster
Aldersgrense:
7 år

Hva er det barn tenker?

Hvis småbarn kunne snakke, hvordan ville det høres ut? Disse spørsmålene lå til grunn for inspirasjon for SE, HAN SNAKKER. Regissør Amy Heckerling fikk ideen til manuset basert på hennes erfaring med hennes egne barn.

Som regissørtema liker Tromsø Filmklubb å vise et bredt spekter av verker. Sammenlignet med Hæla i taket og Clueless så er SE, HAN SNAKKER en mer familievennlig film. En sjanger som er munter og bekymringsløs. Heckerling tok filmen først til Disney, men daglig leder Michael Eisner syntes den var for seksualisert. Paramount Pictures, Warner Bros, Orion Pictures, 20th Century Fox and Universal Studios ville heller ikke ha den så den endte opp hos TriStar Pictures med et budsjett på syv millioner dollar.

Filmen begynner med fødselen av Mikey som er spilt av fire forskjellige skuespillere i ulike stadier av hans oppvekst. Den unge Mikey sine opplevelser er fortalt av den voksne Bruce Willis sin stemme. Fortellerstemmen er hovedfokuset og gjør Kirstie Alley og John Travolta til bifigurer. SE, HAN SNAKKER en søt og feel-good film som også er hysterisk morsom. Den har vært inspirasjonen bak animasjonsserien Rugrats (1990-2006).

Filmen vises av Tromsø Filmklubb og medlemskap kjøpes på filmklubben sine nettsider. Denne filmvisningen er gratis for de under 26 år.

Tidligere visninger:

  • lørdag 10.10.20 Kl. 15:00