LITTLE WOMEN Se trailer

LITTLE WOMEN

Regi:
Greta Gerwig
Lengde:
2t 14m
År:
2019
Manus:
Greta Gerwig (Basert på boken av Louisa May Alcott)
Medvirkende:
Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet, Laura Dern
Foto:
Yorick le Saux
Musikk:
Alexandre Desplat
Land:
USA
Språk:
Engelsk (norsk tale)
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
SF Norge
Tilhører tema:
Månedens film

Greta Gerwigs fantastiske filmatisering av den klassiske romanen - nominert til seks Oscar!

I kjølvannet av den amerikanske borgerkrigen begynner fire søstre i Massachusetts å finne fotfeste i voksenlivet. Jo er en ambisiøs forfatterspire, pianisten Beth sliter med sykdom, Amy oppdras til å bli en sosietetspike, mens den eldste, Meg, er mor til to i et pengefattig ekteskap. LITTLE WOMEN følger søstrenes liv over flere år i denne varme og herlige oppvekstskildringen.

Etter suksessen med LADY BIRD (2017) er regissør Greta Gerwig tilbake med nok et kritikerrost drama fylt av humor og empati. Ved hjelp av et stjernelag av unge skuespillere, i tillegg til etablerte storheter som Laura Dern og Meryl Streep, puster hun nytt liv i Louisa May Alcotts romanklassiker. 150 år etter at boken først ble utgitt finner Gerwig nye måter å utforske dens evig aktuelle tematikk, knyttet til identitet, klasseskiller og likestilling.

LITTLE WOMEN var avslutningsfilm under årets TIFF og ble nominert til hele seks Oscar, for beste film, manus, kvinnelige hovedrolle, kvinnelige birolle, originalmusikk og kostymer. Den vant velfortjent i sistnevnte kategori, noe den også gjorde under BAFTA-utdelingen.

Tidligere visninger:

  • søndag 08.03.20 Kl. 20:00
  • tirsdag 10.03.20 Kl. 13:00