L’INFERNO / LIVE: Θ (THETA)

L’INFERNO / LIVE: Θ (THETA)

Regi:
Francesco Bertolini, Adolfo Padovan, Giuseppe de Liguoro
Lengde:
1t 11m
År:
1911
Medvirkende:
Salvatore Papa, Arturo Pirovano, Giuseppe de Liguoro, Pier delle Vigne, Augusto Milla
Foto:
Emilio Roncarolo
Land:
Italia
Språk:
Stum
Tilhører tema:
Stumfilmdager 2021

Italias første spillefilm nyrestaurert og akkompagnert av elektroniske perler.

L’INFERNO er basert på Helvete, første del av Dante Alighieris Den guddommelige komedie fra tidlig 1300-tall. Dante trenger hjelp til å finne tilbake til den rette vei. Vergil kommer ham til unnsetning og følger ham gjennom helvetes ni sirkler, hvor de møter alle verdenshistoriens syndere som har fått de mest grusomme straffer.

L’INFERNO er en av verdens eldste bevarte langfilmer og Italias første spillefilm. Det tok flere år og et kjempebudsjett å spille den inn, med mengder av spesialeffekter, statister og fantastiske tablåer, mange av dem inspirert av Gustav Dorés berømte 1800-talls-illustrasjoner til Dantes epos. Filmen ble en stor internasjonal suksess og inspirerte filmskapere verden over. Den nydelige restaureringen av filmens tinting og toning, utført av Cineteca di Bologna, gjør dette til en unik opplevelse.

Omtale: Cinemateket i Oslo

MUSIKER

Filmen ledsages av ny musikk komponert og fremført av artisten Θ (theta), født i Nord-Hellas og bosatt i Tromsø. Θ lager lydbilder og atmosfærisk musikk som er inspirert av naturen og teknologi. Han bruker alle slags medier for å eksperimentere med musikken, som selv om de er planlagte kan lede til overraskelser som kommer ut når musikken fremføres live. Θ har gitt ut musikk siden 2013 og utgjør også den ene halvdelen av duoen Metatag.

BILLETTER

Ordinær kr. 260,-

Student/Honnør/Medlem* kr. 180,-

Festivalpass ordinær kr. 500,-

Festivalpass Student/Honnør/Medlem* kr. 400,-

* Medlem på Verdensteatret Cinemateket eller i filmklubb.

MERK: I tråd med de nasjonale retningslinjer for smittevern på kulturarrangementer opererer Verdensteatret med en maks kapasitet på 100 publikummere i kinosalen på alle forestillinger.

Tidligere visninger:

  • fredag 23.04.21 Kl. 20:30