LIMBO Se trailer

LIMBO

Regi:
Ben Sharrock
Lengde:
1t 43m
År:
2020
Manus:
Ben Sharrock
Medvirkende:
Kwabena Ansah, Vikash Bhai, Grace Chilton, Kenneth Collard
Foto:
Nick Cooke
Land:
Storbritannia
Språk:
Engelsk (utektstet)
Tilhører tema:
TIFF på kino

I denne vindskeive komedien fra et blekt og kaldt Skottland følger vi livet til den syriske immigranten Omar og en gjeng med asylanter. Dagene tilbringes med å vente, vente og atter vente på å få godkjent asylsøknaden i Storbritannia. På en tørrvittig måte beskrives innføringsklassene de pliktoppfyllende følger i britisk språk og kultur. Alle er enslige unge menn, og ingen har lov til å arbeide mens de venter. Dette fører til at de lever på et minimum på alle mulige måter. Settingen er både tåkete og forblåst, og man får aldri en ordentlig oversikt over verken landskapet eller situasjonen. Scenene er spartanske, men samtidig stilige og merkelige – akkurat som i en Kaurismäki-film.

Omar er musiker, men kan ikke spille på grunn av et brukket håndledd. Samtidig kan det virke som om det egentlig er mentale sperrer som hindrer ham i å fremføre musikken. I stedet for å spille bærer han med seg sin oud i en boks, noe hans venn omtaler som «en kiste for hans sjel». Dette er en hjertevarm film om vennskap som utvikler seg i et merkelig univers, og om mennesker som er fanget i limbo – alt fortalt gjennom regissør Ben Sharrocks vakre filmspråk.

REGISSØR

Ben Sharrock er en skotsk manusforfatter, regissør og produsent hvis første kortfilmer, som Patata Tortilla (2015), vant priser på flere festivaler. Hans første langfilm, Pikadero, hadde premiere i 2015. Limbo er hans andre, og ble valgt ut til filmfestivalen i Cannes i fjor.

FILMOGRAFI

2015 Patata Tortilla (Kortfilm)

2015 Pikadero

2013 Lost Serenity (Kortfilm)

2012 The Zealot (Kortfilm)

2011 Closure (Kortfilm)

Hvis du har klipp igjen på klippekort, eller akkreditering fra TIFF 2021, kan disse også brukes på TIFF PÅ KINO. Noen opplever at kortene fra TIFF 2021 er utløpt. I så fall kan det tas kontakt med vegard@tiff.no for å få hjelp med å få de ønskede billettene.