Filosofisk filmklubb: Leviatan Se trailer

Filosofisk filmklubb: Leviatan

Regi:
Andrey Zvyagintsev
Lengde:
2t 20min
År:
2014
Originaltittel:
Leviathan
Manus:
Oleg Negin & Andrey Zvyagintsev
Medvirkende:
Alexey Serebryakov, Roman Madyanov, Vladimir Vdovichenkov, Elena Lyadova, Sergey Pokhodaev
Land:
Russland
Språk:
Russisk tale, norsk tekst
Distribusjon:
Arthaus
Tilhører tema:
Filosofisk filmklubb

Leviatan er et mesterverk fra dagens Russland. Den forteller smart og opprørende om korrupsjon og maktmisbruk i et av våre nærmeste naboland.

Kolia lever et enkelt og tilbaketrukket liv i en liten by ute ved Barentshavet. Han bor sammen med en ung kone, som arbeider på fiskefabrikken, og en trassig tenåring fra et tidligere ekteskap.Kolia eier ikke mye, men han har en nydelig villa med flott utsikt over havet. Det er et deilig sted. Det synes også borgermesteren. Han har lagt sin elsk på eiendommen til Kolia og forsøker etter hvert med alle midler å få kloa i den. Men Kolia har ikke tenkt å gi seg uten kamp og kontakter en gammel venn fra militæret som har blitt skarpskodd advokat i Moskva. Han graver opp grums om borgermesteren.

Leviatan er Andrey Zvyagintsevs fjerde spillefilm og følger opp TILBAKE (2003), FORVIST (2007) og ELENA (2011) på en mesterlig måte. Ingen andre regissører tar pulsen på Russland som ham. Zvyagintsev ble hedret med manusprisen under filmfestivalen i Cannes. Leviatan vant Golden Globe for beste fremmedspråklige film, og ble Oscar-nominert i samme kategori.

Innledning ved Ole Johan Moe, institutt for filosofi ved UiT.

Billetter: