LEAVE NO TRACE Se trailer

LEAVE NO TRACE

Regi:
Debra Granik
Lengde:
1t 48m
År:
2018
Medvirkende:
Ben Foster, Thomasin McKenzie
Land:
USA
Språk:
Engelsk tale, uten undertekster
Aldersgrense:
15 år
Distribusjon:
Park Circus

Nok et strålende drama fra regissør Debra Granik.

LEAVE NO TRACE er bare Debra Graniks tredje spillefilm, men allerede med de to første viste hun seg frem som en komplett filmskaper med en særlig evne til å få frem det ypperste i skuespillerne sine. Oscar- og Golden Globe-nominasjoner til den da ukjente Jennifer Lawrence for Winters Bone, og hennes raske vei derifra til å bli Hollywoods best betalte kvinnelige skuespiller, er vel kanskje bevis på det. Her får vi nok et eksempel på dette, både Thomasin McKenzie og Ben Foster glitrer i sine komplekse roller, og sine tolkninger av to lavmælte, sårbare og viljesterke individer.

Ute i skogen rundt Portland finner vi dem, på en evigvarende campingtur. Utenfor samfunnets radar lever de sine liv hvor sult, kulde og ville dyr truer deres eksistens. Konstant på vakt lever de en form for egen eksistens, kun far og datter. Årsakene bare antydes, viktigere er hvordan de håndterer sine liv og de forestående forandringer som tvinger seg frem.

Filmen er løselig basert på boka My Abandonment av Peter Rock, men dette er uten tvil et helt eget verk. Vi formelig lukter den fuktige skogen, føler den iskalde vinden og lever oss inn i båndene mellom en skadeskutt far og en datter på vei inn i voksenlivet. Perfekt akkompagnert av Dickon Hinchliffes sparsomme, men uendelig vakre musikk. En film du ikke rister av deg med det første…

MERK: Filmen vises uten undertekster.

Filmen vises i samarbeid med Universitetet i Tromsø i en serie kalt «Tilbake til naturen». I denne serien filmer tematiseres naturens rolle i det gode liv. Hvorfor velger noen mennesker å leve i nær tilknytning til naturen? Hva er det vet et slikt liv som oppfattes som meningsfullt?

Serien arrangeres av stiftelsen Norsk Fredsfilmpris. Filmvisningene er delfinansiert av Fritt Ord.

Filmvisningene har gratis inngang og publikum kan hente ut en personlig fribillett her!

Erik Lundestad, professor i filosofi ved UiT, vil holde en innledning før filmen.

Tidligere visninger:

  • søndag 15.11.20 Kl. 18:00