LAURENCE ANYWAYS

LAURENCE ANYWAYS

Regi:
Xavier Dolan
Lengde:
2t 48m
År:
2012
Medvirkende:
Melvil Poupaud, Suzanne Clément, Nathalie Baye, Monia Chokri
Land:
Canada
Språk:
Fransk tale, med engelske undertekster
Aldersgrense:
15 år
Tilhører tema:
Tromsø Filmklubb

Når forfatteren Laurence fyller 35 deler hun sin største hemmelighet med sin kjæreste, Fred. Hun er en kvinne født i en manns kropp. Nå ønsker hun å leve sitt liv på egne premisser, men ønsker fortsatt å dele det med Fred. Vi følger Laurence og Freds forhold i 90-tallets Montreal.

Representasjon på lerretet har blitt et hett diskusjonstema de siste tiårene. Hvilke historier skal fortelles, og hvem skal fortelle dem? LGBTQ-samfunnets historier har i økende grad blitt fortalt på film i denne perioden, men de har sjeldent fått muligheten til å fortelle de selv. Filmer som Den danske piken og Dallas Buyers Club har vist at vi fortsatt har en vei å gå. LAURENCE ANYWAYS står hverken til stryk eller toppkarakter på dette området. Rollen som transkjønnet kvinne er spilt av en ciskjønnet mann.

Samtidig er filmens kvaliteter unektelige. Det er et ømt og vakkert portrett av et komplekst samliv i en komplisert tid av den da unge, fremadstormende og åpent homofile filmskaperen Xavier Dolan. Dolan har absolutt laget mer personlige filmer, men hans energiske og poetiske filmspråk har aldri vært mer virkningsfullt enn her, og dette står fortsatt som det definitive hovedverk i hans fortsatt unge karriere, og en moderne klassiker som dessverre aldri ble vist på norske kinoer.

Filmen vises av Tromsø Filmklubb i samarbeid med Fri – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, og visningen er gratis mot påmelding. Meld deg på her.

MERK: Filmen vises med engelske undertekster.

Tidligere visninger:

  • onsdag 24.03.21 Kl. 21:00