Last Flag Flying Se trailer

Last Flag Flying

Regi:
Richard Linklater
Lengde:
2t 5m
År:
2017
Manus:
Richard Linklater & Darryl Ponicsan (basert på Ponicsans bok)
Medvirkende:
Bryan Cranston, Laurence Fishburne, Steve Carell
Foto:
Shane F. Kelly
Musikk:
Graham Reynolds
Land:
USA
Språk:
Engelsk (utekstet)
Tilhører tema:
Månedens film

Nytt sterkt drama fra regissøren av Boyhood og Before Sunrise.

Den nye filmen til Richard Linklater handler om tre gamle kompiser, spilt av Bryan Cranston, Laurence Fishburne og Steve Carell, i en av sine mer alvorlige roller.

Carell spiller den lavmælte og forsiktige Doc, som en dag dukker opp i baren til sin gamle kompis Sal, som han ikke har sett på 30 år. I mellomtiden har Doc levd livet sitt med familie og en trygg jobb i det militære, mens Sal har endt opp som en alkoholisert bareier. Sammen oppsøker de en tredje kompis, Mad Dog Mueller, en gang en "first class drinker", nå prest i den lokale kirka.

Mueller inviterer dem hjem, og Doc avslører sitt egentlige ærend: Han vil at de to gamle vennene skal bli med ham til Arlington for å begrave sønnen, som har omkommet i Irak som soldat. Etter at kona døde av kreft, har han ingen andre som kan stå ved siden av ham ved graven. Mueller er først skeptisk, men etter at kona gir ham et vennlig dytt, drar de tre gamle kompisene avgårde. LAST FLAG FLYING følger dem på reisen til Arlington, hvor de finner ut hva som egentlig skjedde i Irak. Dette gjør at Doc ombestemmer seg med tanke på å begrave sønnen på kirkegården for krigshelter i Arlington. Han vil i stedet ta ham med hjem til New Hampshire og begrave ham der.

LAST FLAG FLYING er en sorgmunter road movie om vennskap og amerikanske verdier. Dette er, som filmene til Richard Linklater alltid er, en karakter- og dialogdrevet film, og Linklater er som vanlig god til å få det beste ut av skuespillerne sine (se på Patricia Arquette i Boyhood, for eksempel, og hvor hadde Ethan Hawke vært uten Linklater?). Her er det faktisk Steve Carell som gjør mest inntrykk, som en mann som har fått rundjuling av skjebnen, og som ikke veit hvor han skal gjøre av seg selv.

Filmen er basert på en roman av Darryl Ponicsan, som i sin tid skrev The Last Detail, romanen som Hal Ashby filmatiserte i 1973, med Jack Nicholson i hovedrollen. Ponicsan skrev LAST FLAG FLYING som en oppfølger til The Last Detail, 35 år seinere. Det betyr ikke at denne filmen er en oppfølger til The Last Detail – Richard Linklater har i stedet sagt at hans film er mer som et ekko av Hal Ashbys film. Begge filmene er både morsomme og melankolske, med en fandenivoldsk og anti-autoritær innstilling til begreper som patriotisme og lojalitet.

Filmen er lansert via Amazon Prime. Vi anbefaler å benytte anledningen til å se den på stort lerret, men om man er forhindret fra dette kan filmen streames fra denne siden.

Tidligere visninger:

  • torsdag 04.10.18 Kl. 18:30
  • søndag 07.10.18 Kl. 20:00
  • fredag 12.10.18 Kl. 21:15