Making Sense Together (med regissørbesøk og debatt)

Making Sense Together (med regissørbesøk og debatt)

Regi:
Ellen Ugelstad
Lengde:
1t 5m
År:
2018
Originaltittel:
Making Sense Together
Land:
Norge
Språk:
Norsk tale, norsk tekst

En dristig og brennaktuell film som tar livserfaringer på alvor, uten å forenkle eller fordømme.

Kjetil er Kjetil. Kjetil er glad i katten sin, og i å spille gitar. I perioder har Kjetil også mye angst og uro, og hører stemmer; legene kaller det en psykisk lidelse. Mest av alt vil Kjetil greie seg selv. Hva skjer når systemet rundt ham ikke gir ro og stabilitet, men bare stadige institusjonsopphold, medisiner og tvang?

Det handler om makt og avmakt i Making Sense Together. Om hvordan norsk psykiatri i dag skaper maktrelasjoner mellom syk og frisk, og en maktesløshet hos pasienter, pårørende og ansatte. I filmen deler fem personer sine nære vitnesbyrd fra psykiatrien. De flettes sammen med arkivmateriale og den fiktive historien om Kjetil og moren hans, og deres møte med helsevesenets byråkrati. Uten å forenkle eller fordømme viser denne filmen hva avmaktsfølelse kan gjøre med menneskers mentale helse og selvbilde.

Fra før er filmskaper Ellen Ugelstad kjent for Indian Summer om broren Torstein, som lever med diagnosen schizofreni. Med Making Sense Together har hun laget en dristig, nyansert og brennaktuell dokumentarfilm som også gir håp – ved å lytte til de medvirkendes livserfaringer og ta dem på alvor.

Filmvisningen er i samarbeid med Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP). Regissør Ellen Ugelstad vil være til stede og presentere filmen, samt sitte i et panel etter visning.

Panelet: Filmskaper og pårørende Ellen Ugelstad, pårørende Rita Jonas fra LPP, overlege Magnus P. Hald ved UNN og psykoseerfarer Merete Nesset.

Arrangementet har gratis inngang.

Tidligere visninger:

  • onsdag 05.12.18 Kl. 18:00