Landsbyen på toppen av fjellet Se trailer

Landsbyen på toppen av fjellet

Regi:
Michelangelo Frammartino
Lengde:
1t 28m
År:
2010
Originaltittel:
Le quattro volte
Manus:
Michelangelo Frammartino
Medvirkende:
Bruno Timpano, Nazareno Timpano, Giuseppe Fuda
Land:
Italia
Språk:
Italiensk, norske tekster
Distribusjon:
Arthaus

«En liten lykkepille... Stillferdig og lindrende for sjelen er denne underfundige vesle filmen.» Borghild Maaland, VG

«Et univers hvor det meste både har funksjon og sjel. Billedgjort med et vidd og en underfundig visuell komikk, som kanskje best kan beskrives som en underspilt Jacques Tati eller Roy Andersson.»  Maria Moseng, Natt og Dag

«Original, underfundig film... En perlerad av underfundige situasjoner og kløktig komponerte observasjoner... » Kjersti Nipen, Aftenposten

Velkommen til en liten landsby i Calabria - Italias fattigste region. Et sted fanget mellom fortid og nåtid, omgitt av vakker og uberørt natur. Gjennom et år følger vi en gammel gjeter som passer geitene sine. En geitekilling som kommer bort fra flokken sin. Og et stort tre som spiller en viktig rolle i en av landsbyens mange, gamle tradisjoner.

LANDSBYEN PÅ TOPPEN AV FJELLET inviterer deg til å observere livet i og rundt denne landsbyen. Det er en film som åpner seg langsomt opp, men som med stort hjerte og varm humor byr på noen åpenbaringer. En kunstnerisk og kontemplativ pause fra det moderne liv - garantert fritt for mobiltelefoner. En slags filmekvivalent til "slow food" som har blitt hyllet av filmkritikere over hele verden for sin originalitet og menneskelighet.

LANDSBYEN PÅ TOPPEN AV FJELLET vant pris for beste europeiske film i Cannes i 2010. Filmen ble vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar.

http://www.youtube.com/watch?v=7vM8HMsfzKU